Doprovodná aplikace sběratelské karetní hry Disney Lorcana odhaluje všechny karty a pravidla
Novinka zdroj: Ravensburger

Doprovodná aplikace sběratelské karetní hry Disney Lorcana odhaluje všechny karty a pravidla

26. 7. 2023 9:53 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nová sběratelská karetní hra Disney Lorcana od společnosti Ravensburger, která je stále předmětem soudního sporu, je už opravdu za dveřmi, tedy alespoň v případě amerického trhu, takže je na čase si hru finálně představit, s čímž hráčům pomůže nově vydaná mobilní aplikace Disney Lorcana TCG Companion.

Aplikace je rozdělená do čtyř záložek, kde první láká na nabízené produkty, druhá obsahuje katalog všech karet, třetí vám pomůže s počítáním bodů v průběhu hry a čtvrtá vás jednoduchým způsobem zasvětí do základů hry.

Karet je v první edici 204 a v aplikaci si je můžete různými způsoby filtrovat, kouknout se na jejich foilové verze, přidat si je do sbírky či do seznamu přání a klidně si z nich můžete začít stavět svůj balíček.

Co se pravidel týče, tak Disney Lorcana sdílí spoustu základních prvků se hrou Magic: The Gathering. Hru začínáte se sedmi kartami, které můžete ještě před hrou jednorázově obměnit. Každé kolo začíná připravením vašich vyčerpaných karet z minulého kola, pokračuje spuštěním efektů na začátku tahu a následným dobráním jedné karty z balíčku.

Disney Lorcana TCG Companion zdroj: Ravensburger

V každém tahu můžete zahrát jen jednu „manu“, které se zde říká inkoust a zahrané postavy mají „vyvolávací nemoc“, tedy v tahu, kdy přišly do hry, ještě nesmějí nic dělat, než jim zaschne inkoust (pro karty předmětů to neplatí).

Jsou tu samozřejmě i nějaké zajímavé rozdíly. Tak například již zmíněná mana není jako v Magicu speciální karta, ale běžná karta, tedy postava, předmět či akce, kterou buď můžete zahrát pro efekt, nebo ji v podstatě obětujete a do konce hry z ní uděláte inkoust (zahrajete ji lícem dolů do speciálního balíčku).

Jako inkoust nemůžete zahrát každou kartu, ale jen takovou kartu, která má speciální znak kolem své ceny. Takových karet je v první edici zhruba polovina. Pokud následně chcete zahrát kartu pro její efekt, tak jednoduše vyčerpáte tolik karet inkoustu ve své zásobě.

Disney Lorcana TCG Companion zdroj: Ravensburger

Odlišný je i boj a cíl hry. Boj je přímočařejší. Každá karta má svou sílu a obranu a hráč na tahu můžete vyčerpat svou připravenou postavu, aby zaútočila na již vyčerpanou postavu soupeře. Ten si tedy nevybírá, čím bude bránit – obě karty si jednoduše vymění zranění, které na kartách zůstává, takže nepřátelskou kartu nemusíte vyřídit v jednom tahu.

Kromě útočení máte ještě možnost své postavy vyčerpat za účelem jejich vyslání na quest. To děláte proto, aby vám daná karty poskytla své množství žetonů lore, tedy vítězných bodů. Kdo jich jako první získá 20, vyhrává. Cílem tedy není zabít soupeře, ale ničením jeho postav ho zpomalujete v zisku těchto bodů.

Je tedy důležité mít na paměti, že útočit se dá jen na vyčerpané karty, tedy ty, které hráč použije na útok, na quest, případně na spuštění jejich schopnosti, pokud vyžadují vyčerpání (často i zaplacení inkoustu).

Aplikaci pro hru Disney Lorcana stáhnete v App Store i Google Play a až hra 18. srpna vyjde v Americe, respektive 1. září na dalších trzích, budete mít několik způsobů, jak do ní naskočit. Každý ze tří starter setů obsahuje již sestavený balíček připravený ke hraní, pravidla, žetony a jeden náhodně namíchaný doplňkový balíček s 15 kartami.

Druhou možností je dárková sada obsahující čtyři doplňkové balíčky, žetony, dvě sběratelské foilové karty a dvě obří sběratelské foilové karty. Do třetice všeho dobrého je tu Illumineer’s Trove, která kromě osmi doplňkových balíčků, žetonů a průvodce hrou obsahuje dvě krabičky na karty a úložné řešení pro hru. A na konec bude ještě možné kupovat samotné doplňkové balíčky.

Nejnovější články