Ravensburger se brání žalobě o odcizené karetní hře Lorcana
Novinka zdroj: Ravensburger

Ravensburger se brání žalobě o odcizené karetní hře Lorcana

14. 7. 2023 9:27 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Zhruba před měsícem se dala do pohybu ozubená kolečka soudního řízení obestírajícího nadcházející karetní sběratelskou hru Disney Lorcana postavenou na animácích spadajících pod Disneyho. Pro připomenutí: Studio Upper Deck se vytasilo se žalobou, že mu koncept hry byl ukraden vývojářem Ryanem Millerem a společností Ravensburger, která má Lorcanu vydávat. Více v našem dřívějším článku.

Web Dicebreaker se teď dostal k oficiálnímu dokumentu, jímž se bude Ravensburger bránit. Tento „návrh na odvolání“ obdržel od vedoucí komunikace Lisy Grueger, která krok okomentovala následovně:

„Jsme rádi, že můžeme pokročit se soudním procesem a ve své pozici se cítíme velmi jistí. Mezi tím se náš tým soustředí na nadcházející vydání. Těšíme se na všechny na Gen Conu a nemůžeme se dočkat, až si lidé naši hru zakoupí na našem stánku.“

K celé věci se vyjádřil i právní poradce pro Ravensburger Brian Lewis, který je odborníkem na sběratelské karetní hry, když pomáhal vytvořit patent pro Magic: The Gathering a zajistil světové rozšíření Pokémonů. Zároveň se prý osobně zná s Millerem už 20 let a tvrdí o něm, že zastává ty nejvyšší etické standardy.

Podle Lewise se spíš než o skutečný právní problém jedná o takzvaný „PR Stunt“, tedy v tomto případě jen snahu veřejně někoho pošpinit a sám si tím nahnat kladné body. Návrh na odvolání žaloby uvádí, že tvrzení studia Upper Deck je jen nemotornou snahou zpomalit konkurenci, na Lorcaně se prý pracovalo ještě před příchodem Millera a obě hry jsou dost odlišné a Miller prý v Upper Decku ani nikdy nepracoval na hře Rush of Ikorr (což má být ta ukradená Lorcana), ale na hře zvané Shell Beach.

Teď budeme muset počkat na to, jak se vyvinou další soudní jednání. Očekávaná Lorcana bude poprvé dostupná na zmíněném veletrhu Gen Con od 3. do 6. srpna, oficiálně vyjde 18. srpna v Americe, aby se následně začala šířit i do dalších zemí. Tedy za předpokladu, že s tím ještě nějak nezamává probíhající soud.

Nejnovější články