Humble Bundle nabízí rozsáhlou kolekci románů ze světa BattleTechu
Novinka zdroj: Humble Bundle

Humble Bundle nabízí rozsáhlou kolekci románů ze světa BattleTechu

16. 5. 2023 13:09 | Wargaming | autor: Matouš Vrba |

Po loňském nabitém balíku příruček pro hru BattleTech přichází Catalyst Game Labs na platformě Humble Bundle s rozsáhlou kolekcí románů z tohoto drsného sci-fi světa plného nejen dusajících obřích bitevních robotů, ale také politikaření, intrik a osobních příběhů jednotlivých lidí.

Podobně, jako byl loňský balík příruček skvělou příležitostí pro nováčky do BattleTechu získat za pár korun všechny základní příručky (i většinu rozšiřujících) ve formě PDF a vrhnout se na hraní, i nynější nabídka umožňuje doplnit vaše stolní robotí bitky o kontext světa, v němž se odehrávají a seznámit se s jeho historií, zvraty, frakcemi a postavami.

Knihy v kolekci jsou všechny v anglickém jazyce a jsou dostupné v obou nejrozšířenějších čtečkových formátech EPUB a MOBI, takže je lze importovat snad do každého zařízení nebo programu pro čtení knih.

Jsou mezi nimi základní kameny loru jako trilogie Legie Šedé smrti (Gray Death Legion), trilogie Warrior popisující události vedoucí ke Čtvrté následnické válce nebo trilogie (ano, je tam hodně trilogií) Kerenského krev (Blood of Kerensky), která čtivě uvedla do světa BattleTechu jeho asi nejvlivnější zvrat, totiž drtivý příchod klanů.

Osobně bych doporučil klasický román Wolves on the Border popisující období nasazení věhlasných Wolfových dragounů ve službách intrikářského kuritovského Drakonisu. Vykresluje interní politikaření Drakonisu s jeho kulturními podivnostmi bez toho, aby z kuritovců dělal prvoplánové padouchy a nechá čtenáře i zlehka nakouknout do zákulisí tajemných dragounů.

Navíc je Wolves on the Border dle mého názoru dobře napsaná kniha, která slouží jako ideální úvod do mojí oblíbené trilogie Kerenského krev. Kromě nejznámějších románů o hlavních událostech a aktérech tohoto světa obsahuje kolekce i méně známé knihy, takže i sečtělejší fandové si přijdou na své.

Jak je u Humble Bundle kolekcí zvykem, cenová nabídka je velmi příznivá a pro obdržení všech šedesáti knih v celkové hodnotě 291 dolarů (cca 6 300 korun) stačí zaplatit zhruba 380 korun, tedy méně, než je běžná cena jedné knihy v kamenném obchodě.

Jako vždy zakoupením podpoříte vybranou charitu (v tomto případě The Global FoodBanking Network zaměřující se na celosvětovou dostupnost potravin). Nabídka končí 25. května 2023, ale podle mě na rozmyšlenou, zda koupit, nebo nekoupit, stačí pár vteřin.

Nejnovější články