Za pár hodin končí jedna z historicky nejúspěšnějších kampaní na Kickstarteru – BattleTech: Mercenaries
Novinka zdroj: Catalyst Game Labs

Za pár hodin končí jedna z historicky nejúspěšnějších kampaní na Kickstarteru – BattleTech: Mercenaries

20. 4. 2023 15:36 | Wargaming | autor: Matouš Vrba |

Před měsícem byla spuštěná druhá kickstarterová kampaň zaměřená na stolní hru BattleTech a během prvních pár hodin vybrala přes 2,5 milionu dolarů (tedy téměř 55 milionů korun), čímž předstihla první kampaň pro BattleTech: Clan Invasion z roku 2019. Nyní se kampaň blíží ke konci s ohromujícími 6,8 miliony dolarů (tedy cca 145 miliony korun) a mnoha odemknutými bonusy. Tím se momentálně umisťuje na 22. místě historicky nejúspěšnějších kickstarterových kampaní vůbec a 8. místě z hlediska stolní zábavy.

Se 6,8 miliony vybraných dolarů se také kampaň nadějně přibližuje dalšímu bonusovému cíli, který se odemkne při vybrání 7 milionů dolarů a který by mimo jiné znamenal další krabici s figurkami zdarma pro podporovatele, kteří přispěli alespoň 150$, a dokonce dvě krabice pro podporovatele nad 275$. I pokud ale tohoto bonusového cíle nebude během zbývajících 12 hodin dosaženo, již odemknuté bonusy výrazně zvýhodňují odměny pro podporovatele prakticky na všech úrovních příspěvku.

Například za zmíněných 150$ (tedy cca 3 200 korun) aktuálně tvůrci z Catalyst Game Labs nabízí kromě základní odměny nového krabicového setu Mercenaries a dvou rozšiřujících krabic s figurkami dle výběru také jednu rozšiřující krabici a tři náhodné mechy spolu s ještě několika plakáty, velkou figurkou legendárního Timber Wolfa, mnoho digitálními odměnami a velkou spoustou dalších drobností. Podle CGL je celková maloobchodní cena těchto odměn minimálně dvojnásobek příspěvku, takže se rozhodně jedná o velmi výhodnou nabídku.

Menší nevýhodou na druhou stranu může být dlouhá dodací doba (oficiální odhadované datum dodání je červen 2024, tedy rok po skončení kampaně), takže si na svou novou armádu chvíli počkáte. Pořadatel kampaně také upozorňuje, že poštovné za doručení odměn se platí zvlášť a není započítané v ceně jednotlivých přispěvatelských úrovní. Na druhou stranu také slibuje výrazně zlepšenou logistickou infrastrukturu oproti první kampani s místními sklady všude po světě včetně Evropy, takže se snad tentokrát vyhneme problémům s doručováním z USA.

Pokud chcete s BattleTechem začít, možná zvolte spíš třeba skvělý Beginner Box nebo krabicovku A Game of Armored Combat v místním maloobchodě s kratší a jistější dobou dodání (a nezapomeňte si přečíst náš návod jak začít s BattleTechem!). Jestli ale chcete rozšířit svou armádu, touman, žoldáckou jednotku nebo pirátskou bandu o nové kousky a zvládnete udržet pozice do doby, než posily dorazí, je tato kampaň rozhodně výborná příležitost. A dobrý velitel ví, že každou taktickou příležitost je potřeba náležitě využít, takže neváhejte a běžte ještě na poslední chvíli přihodit pár dolarů a podpořit naši oblíbenou hru, ať dostaneme tu krabici navíc!

Nejnovější články