Vychází Masky: Nová generace a představují se další RPG v češtině
Novinka zdroj: Casa de Locos

Vychází Masky: Nová generace a představují se další RPG v češtině

27. 11. 2023 14:47 | RPG | autor: Michal Krupička |

Je to tady. Nová RPG příručka v češtině je samo o sobě důvodem k radosti. Tím spíš když jde o trhák Masky: Nová generace. Tohle superhrdinské RPG od Magpie Games se totiž už od roku 2017 těší z kladného přijetí kritiků i hráčů. Pohání ho systém Powered by the Apocalypse a hrajete v něm za mladé superhrdiny. Jasně, i mě Marvel svou filmovou produkcí stačil plášťenkáře téměř znechutit, ale v tomto případě se vyplatí zpozornět.

Hra se neodehrává v žádném universu, které by proniklo do filmů a seriálů. Je tu Halcyon City, které by se asi nejvíc dalo přirovnat k Metropolis, v němž se prohání Clark Kent. Moderní, krásné velkoměsto plné hrdinů a padouchů, kde ti nejstarší už jsou na odpočinku, jejich nástupci mají své postupy a metody, a do toho se začíná míchat nejmladší generace, tedy vy.

Díky použitému enginu si můžete vytvořit jakéhokoliv superhrdinu chcete. Nebudete ale řešit jen skákání po budovách a smažení padouchů pomocí energetických výbojů. Masky se totiž rády rýpou i v mnohem niternějších a osobnějších problémech mladých superhrdinů. Vzpomeňme tedy raději než na ten Marvel třeba na Invincible, původní X-meny nebo další díla, která vás ještě nestihla zaplavit nudou.

Počeštěné Masky od vydavatelství Casa de Locos už jsou v tisku a jejich předprodej je v plném proudu. Pokud si je stihnete předobjednat do konce listopadu, dostanete 20% slevu, takže místo standardních 990 korun zaplatíte jen 790. Ostatně na stránkách vydavatelství najdete i další materiály, jako jsou příručky k postavám, základní tahy a výtah pravidel pro vypravěče, všechno zdarma ke stažení.

S novým rokem za rohem se navíc blíží ještě další pravidla tohoto vydavatele. Řeč je o RPG Polaris, o kterém už jsme psali a které by mělo vyjít v prvním kvartálu 2024. Kromě toho jsme se dočkali ještě dvojice nových oznámení.

Prvním je Entita, hororové RPG z hlubokého vesmíru pro jednoho hráče od slovenského autora Petera Scholtze, který už má za sebou třeba Campfire Story, tedy oceňované hororové RPG bez vypravěče. Scholtz je zároveň autorem úspěšné karetní hry Sorcerer. Entita vás vezeme na cestu opuštěného astronauta a inspiruje se starými dobrými sci-fi horory. Vyjít by měla v druhém kvartále roku 2024.

V tom samém časovém období budou mít radost i příznivci skvělé Příšery týdne, protože se překlad dočká i její první rozšíření Tome of Mysteries. Láká na nová pravidla pro magii, paranormální jevy i nové záhady nebo části pro vypravěče o tom, jak udělat hru ještě lepší. Casa de Locos rozhodně nelení a my se tak máme na co se těšit.

Nejnovější články