Mythic Bastionland, prequel k RPG Into the Odd a Electric Bastionland, z vás udělá artušovského rytíře
Novinka zdroj: Bastionland Press

Mythic Bastionland, prequel k RPG Into the Odd a Electric Bastionland, z vás udělá artušovského rytíře

23. 11. 2023 12:31 | RPG | autor: Michal Krupička |

Toužili jste se stát hrdinným rytířem? Projít si cestou plnou dobrodružství, napínavých bojů, dvorních intrik a třeba i vlády nad vlastním kusem země? Není třeba hledat dál. Na Kickstarteru totiž je RPG Mythic Bastionland, tedy prequel k dvojici populárních RPG Into the Odd a Electric Bastionland. Hra se tedy odehrává v minulosti jejich světů a využívá stejný systém, který se soustředí hlavně na vyprávění příběhu a jednoduchá, ale efektivní pravidla.

Mythic Bastionland nezapře svou inspiraci v artušovských mýtech. Stanete se jedním ze 72 rytířů a vydáte se na výpravu. Místo grálu hledáte bájné město a každý z rytířů se může pyšnit vlastní specifickou dovedností. Během putování se budete pohybovat na mapě složené z hexových polí a zkoumat jednotlivé mýty a pomalu odhalovat, co jsou vlastně zač. 

Hra je určená pro jednoho až pět hráčů a jednoho vypravěče. Konflikty, do kterých se ale dostanete, mohou být i mnohem větší, protože Mythic Bastionland počítá se střety armád nebo najímaní vlastních skupin žoldáků, které pak povedete. Nechybí ani pravidla, jak si třeba udělat vlastního panoše.

Mythic Bastionland zdroj: Bastionland Press

Hra samotná se hodí jak na rychlé, intenzivní hraní, tak na dlouhé kampaně. Můžete tak postupně odhalovat svět, vést své věrné spolubojovníky do bitevní vřavy nebo prostě jen pletichařit u dvora a snažit se udržet si své rytířské ctnosti.

U hodů je pak důležité hlavně rozmyslet si, co a jak hráč dělá, protože třeba na zásah se nehází vůbec – kostka rovnou určí poškození. Pokud se tedy nebudete bránit, uhýbat a taktizovat ve svých akcích, rychle můžete skončit místo urozeného vládce jako další mrtvola u cesty.

K dispozici je naštěstí 74 stran rychlých pravidel, díky nimž si můžete hru autora Chrise McDowalla (The Doomed) rovnou vyzkoušet. Najdete v nich základní pravidla a třeba i to, jak vést skupinu žoldáků pod vaší korouhví. Plná verze pravidel pak vyjde v jediné knize s víc než 150 krásnými ilustracemi Aleca Sorensena, který pracoval už na Electric Bastionland. Kompletní PDF by mělo být dostupné v březnu roku 2024, potom přijde na řadu kniha v pevné vazbě s látkovou záložkou.

Mythic Bastionland na Kickstarteru podpoříte a pořídíte dvěma způsoby: Buď zakoupením elektronické verze knihy v PDF za 533 korun, nebo koupí fyzické knihy za 1 400 korun, ke které je PDF zdarma. Poštovné do EU u fyzické verze vyjde na 313 korun. Hru už teď podpořilo téměř 4 000 lidí, kteří útočí na hranici šesti milionů vybraných korun a do konce kampaně zbývají ještě dva týdny.

Nejnovější články