RPG The Walking Dead od Free League zahajuje předobjednávky na Kickstarteru
Novinka zdroj: Free League

RPG The Walking Dead od Free League zahajuje předobjednávky na Kickstarteru

16. 3. 2023 14:55 | RPG | autor: Pavel Bareš |

RPG adaptace seriálových Živých mrtvých The Walking Dead Universe Roleplaying Game, kterou nám Free League slíbili loni na podzim, právě vstoupila do předprodeje. Respektive zahájila kampaň na Kickstarteru, ale pro vydavatelství takové ráže tahle platforma vážně slouží jen k organizaci předobjednávek. Však už v době psaní téhle novinky backeři zadupali původní cíl směšných 500 tisíc korun do prachu země a jako horda hladových mozkožroutů si jdou už pro deset milionů, zatímco Free League sypou z rukávů jeden stretch goal za druhým. 

Protože je ale kampaň dobře živená, můžeme se už teď těšit na spoustu bonusových serepetiček jako vypravěčské plenty, kostky, mapky, žetonky, archy s postavami, však to znáte. Klasickou součástí kampaně je možnost zažádat si pouze o fyzický starter set hry, eventuálně o digitální kopie jak základní knihy, tak starter setu (obě varianty stojí kolem 700 korun). Fyzická základní kniha vás přijde lehce přes 1 000 korun (s .pdfkem starter setu), případně na na 1 700 korun (s fyzickým starter setem k tomu). 

Jádrem The Walking Dead Universe Roleplaying Game má být klasický motiv většiny zombie filmů, seriálů a her: Nemrtví jsou špatní, ale lidé jsou mnohem horší. Hra vás bude tlačit do příšerných rozhodnutí za hranou etiky. Zásob bude vždycky málo, hladových úst vždycky hodně a rozepře ve skupině mohou mít úplně stejně katastrofální následky, jako kousnutí od ohnilého souseda.

Walking Dead bude obsahovat dva módy: Kampaňový a Survival. Půjde o víceméně stejný princip, jako v Alien RPG: Zatímco v kampani si můžete objevovat svět a vytvářet svůj vlastní příběh alá Mutant: Year Zero, tak Survival vás provede konkrétními připravenými scénáři, často obsahujícími cameo nějaké té postavy nebo lokace ze seriálu.

V Alienovi možnosti tzv. Cinematic módu dalece předčily standardní kampaňové hraní. Uvidíme, jak tomu bude ve Walking Dead. Tisková zpráva nezmiňuje, kde přesně k těm Survival scénářům hráči přijdou. Je možné, že základní příručka bude nějaký obsahovat, spíš bych ale opět po vzoru Aliena čekal, že budou vycházet samostatně. 

Free League slibuje uvolnit finální .pdf verzi základní příručky nedlouho po ukončení kampaně, zatímco na vytištění a dodání fyzických kopií má dojít řádově o měsíce později. 

Nejnovější články