Chystá se stolní RPG podle slavného zombie seriálu Živí mrtví
Novinka zdroj: Free League

Chystá se stolní RPG podle slavného zombie seriálu Živí mrtví

21. 11. 2022 14:55 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Herdek filek, Free League do toho vážně šlapou na plné obrátky. Je to sotva chvilka, co úspěšně dovršili kampaň na Dragonbane a už jsou tu s oznámením úplně nové hry: The Walking Dead Universe Roleplaying Game. Po Mutant Year Zero se Free League pouští do dalšího postapokalyptického světa, tentokrát podloženého licencí pro věhlasnou komikso – oh, momentíček, co znamená ta spolupráce s AMC Networks? Áha. Takže je to adaptace seriálu, nikoli komiksů? Hm.

Uznávám, předchozí odstavec bych milerád doplnil o nějaký kousavý dovětek, ale coby kulturní ignorant jsem nikdy neviděl ani seriál, ani nečetl komiksy, takže… Hele, co si budeme povídat, ať už to šlo se seriálem do kopru v kterékoli sezóně (Reddit říká, že ve čtvrté, ale opět, já opravdu netuším), na kvality RPG to nejspíš nebude mít valný vliv. Základní filosofie obou děl je stále stejná: Jde o přežívání v nemilosrdném světě, který hrdiny neustále tlačí do nemožných voleb. A z prvních informací vyplívá, že to tvůrci berou za správný konec: „Tahle hra není o ztrácení životů, ale o ztrácení lidskosti.“

Z vývojářského hlediska bude o The Walking Dead RPG tradičně skvěle postaráno. Budou na něm pracovat mimo jiné Tomas Härenstam a Nils Hintze (psali jsme si o nich v článku o Year Zero enginu, na kterém The Walking Dead očekávatelně poběží), o grafickou stránku se postarají Gustaf Ekelund (Twiligth: 2000) a můj oblíbenec Martin Grip (Symbaroum, Alien). O kvality produktu bych tím pádem neměl žádné obavy, ač si hodlám tiše mrmlat pod vousy, zda-li Free League vážně potřebují v portfoliu další postapo.

Na druhou stranu, od The Walking Dead můžeme nejspíš očekávat mnohem přízemnější pojetí žánru než od mírně fantaskního Mutanta. A fanoušky zdrojového materiálu tahle adaptace určitě potěší, stejně jako milý marketingový stunt v podobě Liveplay série, ve které budou najmutí hráči procházet kampaň odehrávající se paralelně s dějem seriálu. A pokud máte nakoukáno, můžete se těšit na nějaké to milé cameo.

Kickstarterová kampaň (což v případě Free League znamená de facto předprodej) má být zahájena na jaře 2023 a s vydáním se počítá na podzim 2023 (pročež backeři obdrží beta dokumenty a .pdf verze s předstihem).

Nejnovější články