Rozšíření Ad Astra pro Mutant: Year Zero vás vezme do vesmíru
Novinka zdroj: Free League

Rozšíření Ad Astra pro Mutant: Year Zero vás vezme do vesmíru

11. 10. 2023 11:04 | RPG | autor: Michal Krupička |

Když se někde řekne Free League, rovnou se mi vybaví Mutant: Year Zero. Možná to není nejlepší hra švédského vydavatelství, ale právě z ní vychází systém Year Zero, který pohání velkou část jeho her. Však mu Pavel věnoval hned první díl o RPG systémech, takže pokud ho neznáte, neváhejte se začíst.

Pokud už znáte postapokalyptický svět plný antropomorfních zvířat nebo uvažujete, že do něj naskočíte, další zprávy vám bezpochyby udělají radost. Free League totiž spustilo předobjednávky na samostatné rozšíření s podtitulem Ad Astra.

Ze zdevastované země se tedy podíváme mezi hvězdy. Celou expanzi jde z příběhového hlediska hrát jak samostatně, tak pokračovat v předchozí kampani Path to Eden, která je obsažená přímo v základní knize původního Mutanta. Ke hraní rozšíření však v každém případě potřebujete základní příručku původní hry.

Ta byla ale nějakou dobu nedostupná, což se Free League konečně podařilo napravit dotiskem. Do původního Mutant: Year Zero se tak může ponořit úplně každý a rovnou navázat vesmírným rozšířením, které je zatím nabízení jen v předobjednávce.

Pokud si knihu koupíte za něco málo přes 800 korun, dostanete okamžitý přístup k beta verzi PDFka. Té sice chybí záložky, reference a index, ale jinak vám nic nebrání začít hrát. Samotná kniha pak vyjde ve finální podobě a fyzické verzi začátkem příštího roku. Studio kromě toho chystá i figurkovou válečnou hru Zone Wars ze světa mutantů.

Nejnovější články