Chystané Zone Wars jsou zběsilým figurkovým zážitkem ve světě Mutant: Year Zero
Novinka zdroj: Free League

Chystané Zone Wars jsou zběsilým figurkovým zážitkem ve světě Mutant: Year Zero

27. 10. 2022 9:11 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Post-apokalyptický svět Mutant: Year Zero je vám dost možná povědomý, jelikož se jedná o RPG, jehož kořeny sahají až do roku 1984. Případně jste také mohli hrát taktickou videohru Mutant Year Zero: Road to Eden, která na tomto univerzu byla postavena a původně vyšla už v roce 2018. Nicméně nyní už se přeneseme do roku 2022, během něhož vydavatelství Free League (Tales From the Loop či Alien RPG) oznamuje další projekt z tohoto světa.

Jmenuje se Zone Wars jedná se o zběsilou figurkovou hru plnou šarvátek, do které se můžete pustit minimálně ve dvou hráčích, avšak ideální zážitek máte dostat ve čtyřech. Celkově má dávat důraz na zábavný chaos, který by měl rychle plynout a postupně rozvíjet příběh, v jehož rámci budete získávat různé artefakty.

Pro majitele a fanoušky výše zmíněného RPG je poměrně příjemnou zprávou skutečnost, že produkty budou navzájem kompatibilní, tudíž můžete svá oblíbená antropomorfní zvířata převést na zdejší bojiště, případně pokračovat ve scénářích ze Zone Wars v RPG.

Za projektem stojí Andy Chambers, který má za sebou různé věci ze světa Warhammeru či titul Dropzone Commander. Toho doplňuje ještě Tomas Härenstam, který má zase přímé zkušenosti se světem Mutant: Year Zero, ale mezi jeho další práce patří třeba Forbidden Lands, Alien RPG či Blade Runner RPG.

Více informací o hře se dozvíme 1. listopadu, kdy započne crowdfundingová kampaň na Kickstarteru, kterou si již můžete dát do sledování, aby vám její start neunikl. Během kampaně půjde získat dvě krabice naplněné figurkami, papírovým terénem, kartami, kostkami a pravidly. Nicméně už na jejím začátku bude dostupná bezplatná a plně hratelná print-and-play verze.

Nejnovější články