Prožijte dobrodružství legendárního Pána času v novém RPG Doctors and Daleks pro D&D 5E
Novinka zdroj: Cubicle 7

Prožijte dobrodružství legendárního Pána času v novém RPG Doctors and Daleks pro D&D 5E

20. 11. 2023 9:56 | RPG | autor: Michal Krupička |

Mluvit opět o tom, že D&D je nejpopulárnější, nejprodávanější a pro hodně hráčů právě tím etalonem RPG, je asi zbytečné. Vydávání pravidel pod hlavičkou slavné 5E prostě peníze vynáší. Není tomu tak dávno, co se třeba Free League rozhodlo vydat svůj Jeden Prsten pro 5E jako The Lord of the Rings Roleplaying, což dává naprostý smyls.

Teď podobné rozhodnutí učinilo i vydavatelství Cubicle 7. A musím říct, že ze všech pravidel, která má v portfoliu, sáhlo po těch nejméně očekávatelných – Doctor Who: The Roleplaying Game. Dobře, není to poprvé, co Cubicle 7 koketuje s pravidly 5E. Vydavatelství totiž vlastnilo Jeden Prsten před Free League a vydalo k němu příručku Adventures in Middle-earth 5E, která se odehrávala mezi bitvou pěti armád a Hobitem.

Pak jsou tu třeba Uncharted Journeys, která jsou rozšířením plným cestování a průzkumu dalekých krajin, dále Victoriana for 5E: The Many Faces of Humanity, tedy steampunk v alternativním roce 1887, no a nakonec Broken Weave, které prošlo úspěšným Kickstarterem a přinese do 5E svět, v němž zemřeli bohové a přemáhá ho Rozklad.

Doctors and Daleks zdroj: Cubicle 7

A teď je tu ještě RPG Pán času s názvem Doctors and Daleks, které dostalo hned tři knihy. Doctors and Daleks: Player’s Guide je tradiční základní příručka, která vám ukáže, jak hrát, tvořit postavy a obecně vše potřebné. Doctors and Daleks: Alien Archive je rozsáhlý bestiář, který do pravidel 5E převede ikonické nepřátele slavného cestovatele časem.

Doctors and Daleks: The Keys of Scaravore je pak sbírka příběhů pro úrovně postav 1-5. Zajímavé je, že se jedná o nové, samostatně hratelné příběhy, které zároveň můžete spojit do jediné kampaně.

Knihy můžete pořídit jak ve fyzické, tak digitální verzi, která je ale automaticky přibalená k těm fyzickým. Player’s Guide stojí 1 222 korun v podobě knihy a 660 korun v podobě PDF. Alien Archive koupíte za 1 027 korun nebo za 660 korun a The Keys of Scaravore vyjde na 733 korun, respektive 440 korun. Dostupná je i kompletní verze všech tří knih Doctors and Daleks: Collector's Edition, k níž navíc dostanete krabici na všechny tři knihy v podobě Tardis a zástěnu pro vypravěče za 3 300 korun.

Zajímalo by mě, jak celý Doctor Who bude v systému 5E fungovat. Protože, co si budeme povídat, pokud je něco hlavním zaměřením 5E, je to boj a pokud je něco, co se k myšlení Doctora a jeho společníků vlastně hodí nejméně, je to… ano, boj. Vlastně i původní Doctor Who: The Roleplaying Game se na něj nijak nezaměřuje.

Třeba ale fanoušky páté edice tahle novinka potěší. Fanoušky doktora zase může potěšit pomrknutí na chystaný televizní speciál, kdy je na přebalu RPG možné vidět všechny doktory a nechybí mezi nimi ani David Tennant, který je tu hned dvakrát – jednou jako dávný desátý doktor, a jednou jako jeho nová podoba ze zmíněného speciálu.

Nejnovější články