RPG podle Pána času zmapuje celých 60 let slavného seriálu
Novinka zdroj: Cubicle 7

RPG podle Pána času zmapuje celých 60 let slavného seriálu

31. 7. 2023 11:25 | RPG | autor: Michal Krupička |

Zase jednou se ukazuje, jak čas letí. Tentokrát tím, že kultovní anglický seriál Pán času slaví šedesáté výročí. První díl vyšel v listopadu 1963 a za dobu svého vysílání si našel neskutečné množství fanoušků po celém světě. Příběhy posledního Pána času a jeho společníků zná dnes alespoň z doslechu snad každý a díky Cubicle 7 si je můžete sami zahrát v oficiálním RPG Doctor Who: The Roleplaying Game.

V něm se vtělíte do role jakéhokoliv z doktorů nebo jejich společníků a vydáte se v nejznámější telefonní budce, která je uvnitř větší než zvenku, na cesty prostorem i časem. Šedesát let je pořádné číslo a co by to bylo za oficiální produkt, kdyby se nepřidal k oslavám? Studio zmapuje ve dvojici knih nazvaných Doctor Who: Sixty Years of Adventure celou historii značky v podobě jednoho velkého dobrodružství, do kterého se zapojí všichni doktoři tak, jak je známe z obrazovek a každý z nich dostane šanci zazářit v jednotlivých epizodách příběhu.

Pochopitelně tak nezačneme u moderního zpracování, které odstartoval Christopher Eccleston jako devátý doktor, ale hezky od začátku prvním doktorem Williama Hartnella. K tomu si vypravěči i hráči přečtou spoustu dalšího materiálu ze světa Pána času a mohou tak obohatit své znalosti celého propleteného vesmíru populárního seriálu, z něhož hra vychází.

První kniha se bude soustředit na prvního až osmého Doktora, druhá pak začne u Doktora války (War doctor), tedy skvělého Johna Hurta a dostane se až k Doktorce uprchlici (Fugitive Doctor), která se poprvé objevila v seriálu jako inkarnace v podání herečky jiné barvy pleti, a to konkrétně J. O. Martin. Prostě dostanete kompletní balík, který skrz milénia zapojí všechny Doktory do jediného příběhu.

Navíc díky tomu, že se u scénáře pravidel nikdo nemusí ptát, kolik to stojí natočit a které herce jde použít, je klidně možné, že se nám dostane jednoho z nejepičtějších a největších výpravných oblouků, které zatím v historii Pána Času vznikly.

Zatím nejsou známé další detaily, ale Cubicle 7 přislíbilo jejich postupné odhalovaní. Jakmile se něco šustne, budeme vás informovat a časem se podíváme na zoubek i starter setu a základní příručce RPGčka Doctor Who: The Roleplaying Game.

Nejnovější články