Probuďte svou vnitřní kouzelnou dívku v RPG Girl by Moonlight
Novinka zdroj: Evil Hat Productions

Probuďte svou vnitřní kouzelnou dívku v RPG Girl by Moonlight

2. 6. 2023 11:38 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Evil Hat Productions minulý týden vytáhli z klobouku další eso. Vydavatelé některých z nejuznávanějších RPG současné scény (od kultovních Blades in the Dark po nejlepší RPG loňského roku, Thirsty Sword Lesbians) se připravují na vydání zbrusu nové hry: Girl by Moonlight. Ve které tedy, abychom si to co nejdřív vyjasnili, nemusíte hrát nutně jen za holky. A ani se nemusí odehrávat výhradně při měsíčku. 

Hlavní inspirací pro tohle RPGéčko mají být manga/anime hitovky jako Sailor Moon nebo animáky ve stylu Steven Universe. Což, pokud jste těmito kousky nepolíbení, si dle autorů můžete přeložit jako „příběhy o tragických zápasech a triumfálních vítězstvích party kouzelných holek nad opresivní společností.”

Zkrátka podobně jako třeba Queerz (PbtA RPG podobného ražení od tvůrců City of Mist), má jít o dobrodružnou hru točící se okolo alegorií na motivy přijetí vlastní identity a síly přátelství a lásky, které vzdorují konformitu vyžadujícímu okolí. Což tedy ani náhodou neznamená, že by Girl by Moonlight měla být za každých okolností sluníčková.

Právě naopak, queer RPG mají tendenci být často emočně silná kafe, což ostatně není divu s ohledem na to, jaké niterné zážitky se s queer tématikou často pojí. Zajímavé je, že termín „kouzelná dívka” knížce slouží jako terminus technicus, nikoli jako požadavek na pohlaví nebo gender hlavních postav. Ty mohou být víceméně kýmkoli, pokud z nich jejich identita dělá marginalizovaného jedince. 

Celá hra ale samozřejmě nebude jen o zoufání nad vaším životním údělem. Po vzoru svých předloh v sobě i titulní Girls by Moonlight mohou probudit suprdupr mocné alter-ego, tak trochu ve stylu videoherní série Persona, a to se to teprve budou netolerantní zadky nakopávat jedna radost. Systémově to nakopávání poběží na adaptaci enginu Forged in the Dark, tedy oceňovaném systému výše zmíněných Blades in the Dark.

Girl by Moonlight minulý týden odstartovala kampaň na Backerkitu (což je pro vydavatelství jako Evil Hat jen jiný výraz pro předobjednávku) a daří se jí dle očekávání krásně. PDF dvousetstránkové příručky – obsahující mj. i čtyři různé předpřipravené scénáře – vás vyjde na 330 korun, pevná vazba s PDFkem na dvojnásobek a všemožné napakované bundly na něco mezi 1 100 a 2 200 korunami. A podporovatelé dostanou okamžitě po zaplacení přístup k předběžné verzi PDF příručky, takže se do hraní můžete pustit prakticky okamžitě. 

Nejnovější články