Nejlepší RPG loňského roku (a k němu 500 dalších) teď může být vaše za stovku
Novinka zdroj: Evil Hat Productions

Nejlepší RPG loňského roku (a k němu 500 dalších) teď může být vaše za stovku

21. 3. 2023 12:37 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Pro případ, že vás tyhle novinky ze zámoří minulý rok minuly: Být trans ve slunném státě Florida teď není zrovna žádný med. Pro guvernéra Rona DeSantise je jeho zamítavý postoj k právům LGBTQ+ komunity klíčovou součástí jeho programu i image. Loni v létě podepsal zákon zakazující transgenderovým atletům účast na středoškolských a vysokoškolských sportovních událostech.

Dále podepsal také zákon přezdívaný Don’t Say Gay, který zakazuje pedagogům v jakémkoli kontextu zmiňovat genderové identity (alespoň tedy jiné než ty cis) či sexuální orientace (alespoň tedy jiné než ty heterosexuální) ve školách do třetí třídy, tj. před dětmi mladšími deseti let. K tomu se později přidal i zákaz tzv. gender affirming care pro nezletilé, pod čímž si můžete představit zákaz podávání hormonálních léků či blokátorů puberty pacientům pod 18 let, což je obecně vzato téma nepřekvapivě kontroverzní

Hm? Proč vám to tu vyprávím? Protože právě z tohoto důvodu vznikl charitativní bundle TTRPGs for Trans Rights in Florida podporující organizace, které pomáhají zasaženým částem trans komunity, obzvláště tedy mladistvým. Dobrou zpráva pro tyto organizace Zebra Youth a Transinclusive Group je, že bundle je už pár dní po startu na dobré cestě za kýženými 5,5 miliony korun (v době publikování článku bylo vybráno přes 4 miliony). Dobrou zpráva pro vás je, že si díky němu můžete dopřát některá z nejlepších RPGéček minulého roku za nicotných pět babek, tedy 110 korun. 

Her je v bundlu neuvěřitelných 500 a najdete mezi nimi indiečka i velké tituly, srandaprojekty i seriózní hry, s queer tématikou i bez ní. Největším tahounem budou bezpochyby Thirsty Sword Lesbians, které si z loňských ENNIES odnesly hned tři zlaté ceny a jako první RPG historie vyhrály první cenu Nebula v kategorii Best Game Writing. Právě z toho důvodu už jsme si o něm psali začátkem roku, stejně jako o Wanderhome, pohodovém, roztomilém putovacím RPG s nádhernými ilustracemi, za které si v ENNIES odnesl stříbro.

Co dalšího vás čeká? Jsou toho doslova stovky, takže alespoň namátkou: This Party Sucks zní jako intenzivní, komorní RPGéčko, ve kterém se pokoušíte vzpamatovat z náročného rozchodu… absolutně čímkoli, co vám na párty přijde pod ruku. We Deal in Lead zní jako dobře ujetý postapo lovecraftovský western. Bump in the Dark je Monster Hunter variace zlodějské heistovky Blades in the Dark. A pokud vás zaujal můj článek o komediálních Stacks of Goblins, najdete ho v bundlu také. 

Na nákup balíku her máte čas do 7. dubna. 

Nejnovější články