Humble Bundle nabízí velmi výhodný balík s RPGčkem Shadowrun 5E
Novinka zdroj: Catalyst Game Labs

Humble Bundle nabízí velmi výhodný balík s RPGčkem Shadowrun 5E

16. 3. 2023 12:52 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud se dá o Shadowrunu něco říct, je to zajisté fakt, že je legendární. Cyberpunkový svět namíchaný s fantasy, kde elfové jezdí na motorkách s katanami, vedle orka s automatickou brokovnicí může stát šaman vyvolávající zvířecí pomocníky a společně chrání dalšího člena družiny, který plní důležitý úkol v hlubinách virtuální reality.

Na první dobrou to zní jako nesourodý a za vlasy přitažený guláš, ale ono to svým podivným způsobem funguje. Vlastně už od roku 1989, kdy vyšla první edice pravidel. Shadowrun se vyvíjel a dostal celkem šest edic (poslední v roce 2019). Spojil v sobě přetechnizovaný svět se spiritualitou. Nakonec se podíval i mimo stránky knih a dostal třeba i trilogii počítačových her.

Shadowrun RPG 1 zdroj: Catalyst Game Labs

Osobně shledávám jeho svět fascinující a mix žánrů okouzlující. Překážkou ale pro mě vždy byla jedna věc: Archaická pravidla. Možná po mě většina fanoušků začne házet kamením, ale prostě mi i čtvrtá edice vždy přišla taková zpátečnická. Možná to vidíte stejně, vadí vám něco jiného anebo se jen nechcete učit úplně nová pravidla. Právě pro vás je tu nový Humble Bundle a jeho nabídka, která nabízí svět Shadowrunu v 5. edici pravidel.

V balíčku nazvaném jednoduše Shadowrun 5E Mega Bundle najdete celkem 17 knih za 400 korun, což je samo o sobě dost dobré. Tentokrát se obejdeme bez menších bonusů a vlastně každá z položek je velká kniha zaměřená na část hry. Základem je samozřejmě corebook, ale nechybí ani kniha o magii, augmentacích, virtuální realitě nebo řízení vozidel. Většina z nich má navíc základní i pokročilou verzi. Nehrozí tedy, že by vaše postavy skončily na desáté úrovni a dál měly smůlu.

Pokud nechcete rovnou vymýšlet vlastní dobrodružství, dostanete i třeba kampaň v knize Market Panic a samostatné příběhy v Serrated Edge. Celá jedna kniha se věnuje i hlavnímu městu Shadowrunu, tedy Seattlu. V Seattle Sprawl nenajdete jen popis města, jeho frakcí a NPC, ale také sadu karet pro různá prostředí sloužící jako plán bojiště, které si můžete sami poskládat dle potřeby. Ve finále jde tedy doopravdy o kompletní balík všeho, co ke hraní potřebujete, jak to má ostatně Humble u svých RPG balíčků zvykem.

Jako obvykle dojde i na charitu. Shadowrun podporuje konkrétně The Global Food Banking Network, tedy organizaci, která se zabývá spojováním a zlepšováním potravinových bank, stejně jako pomáhá organizacím, které se zabývají třeba snižováním plýtvání jídlem.

Jednoduše řečeno, Shadowrun 5E je skvělá možnost pro všechny, kteří váhali se vstupem do světa Shadowrunu a znají právě třeba D&D. Navíc za takovou cenu ho jen tak neseženete. Nehledě na to, že kyberpunku není nikdy dost a jde si minimálně ukrátit čekání na Tokyo: Otherscape od tvůrců City of Mist. Vzhůru do světa pouličních samurajů, deckerů, šamanů i mágů. Vzhůru do světa Shadowrunu.

Nejnovější články