Mytago chystá počeštěný Symbaroum pro 5E systém, do kterého původní vydavatel převádí celou kampaň
Novinka zdroj: Free League

Mytago chystá počeštěný Symbaroum pro 5E systém, do kterého původní vydavatel převádí celou kampaň

9. 1. 2024 9:33 | RPG | autor: Michal Krupička |

Srdce nejednoho fanouška RPG musí prostě zaplesat, když vidí, kolik kvalitních RPG překladů se na nás valí a čeští hráči tak konečně dostávají možnost si pohodlně zahrát pecky světové scény v mateřštině a nezůstat odsouzení k zastaralým systémům, které se zapomněly někde v osmdesátých letech.

Další, kdo se díky Mytagu dočká počeštění, je Symbaroum od Free League, konkrétně tedy Ruins of Symbaroum s českým názvem Zkáza říše Symbaroum, což je verze hry určená pro systém D&D 5E (případně Jeskyně a draky).

Do temného hvozdu Davokar ležícím ve světě Symbaroum se proto ponoříte jako bardové, kouzelníci a prostě kdokoliv, na koho jste zvyklí ze svých 5E kampaní, protože všechno bude kompatibilní. Hra samotná nabídne i nové rasy a povolání přímo pro svůj svět, s nimiž samozřejmě přijdou i nová pravidla, která fantasy temné jako nejhlubší kout prastarého hvozdu převedou pod celosvětově nejoblíbenější systém.

Zkáza říše Symbaroum zdroj: Free League

Uvidíme, jak si překlad poradí se všemi termíny a názvy z originálu. Ostatně Pavel nad tím hloubal už ve svém článku, který pojednává o kampani pro původní verzi hry. Na české vydání navíc už nebudete čekat dlouho, protože její tři knihy (příručka po hráče, příručka pro vypravěče a bestiář) by měly spatřit světlo světa ještě v roce 2024. Do té doby si můžete přečíst naší recenzi původního Symbaroumu, ať aspoň trochu víte, co se na vás řítí.

Na Zkáza říše Symbaroum nezapomíná ani její originální vydavatel, který pro anglickou verzi chystá převedení původní kampaně do systému 5E. Konkrétně v knize The Throne of Thorns I se dočkáte první dvojice příběhů Wrath of the Warden a The Witch Hammer pro postavy na úrovních 7-9. Uvidíme, zda příběhy budou převedené jedna ku jedné, nebo se opraví některé věci, na které si Pavel stěžoval ve zmiňovaném článku.

Vedle kampaně vyjde ještě kniha The World of Symbaroum, která hráčům 5E verze představí svět, jeho usedlosti, frakce, lidi, historická tajemství, háčky na hráče, mapy a NPC. Data vydání těchto knih budou ještě upřesněná, ale už teď jdou předobjednat po tisícikoruně přímo u Free League.

Nejnovější články