Masivní sága Symbaroumu se konečně uzavírá
Novinka zdroj: Free League

Masivní sága Symbaroumu se konečně uzavírá

19. 5. 2023 10:35 | RPG | autor: Pavel Bareš |

O Symbaroumu už jsem toho tady na webu napsal spoustu. Naposledy tedy především to, že jeho epická kampaň, šestidílný Trnový trůn, je poněkud, řekněme, nedobrá. Tak moc, že mi po přečtení prvních čtyř dílů došla trpělivost, pátý jsem si nikdy neobjednal a ten první jsme nikdy ani nezačali hrát. 

Zároveň ale musím uznat, že staré lásky nerezaví a že i přes náš veřejný rozchod tam nějaké ty city prostě zůstaly. Jak jinak si vysvětlit, že Free League spustili předobjednávky šestého a závěrečného dílu, Davokar Awakens, a mně se podlamují kolena, jen co uvidím obálku?

No však se na to podívejte! Samotný trnový trůn v celé své kráse! (A jen o dvě knihy později, než kdy na něj hráči reálně ve hře narazí, wow.) A ta pavoučí potvora. Je to Xanatha? To musí být Xanatha z Hrobky mrtvých snů! Koukejte, kolik má nohou! Dopr... to je ale velkej nekanec! A čarodějnice jedoucí na kolosech, uííí! 

Pokud jde o příběh, tiskovka slibuje přiměřeně očekávatelný vývoj pro finále ságy takových rozměrů: Titulní Davokar se titulně probouzí, temnota z něj prýští do všech stran, monster je mnoho, naděje málo a někdo to bude muset vzít za správný konec, všecko to pokosit a rozhodnout o osudu herního světa.

A já si samozřejmě stále pamatuju, proč nám to se Symbaroumem posledně nevyšlo, ale stejně mám nutkání vylovit ze skříně svou nejlepší košili a zavolat mu, jak se má. Ach, ty toxické vztahy. 

Davokar Awakens má fyzicky vyjít v posledním čtvrtletí roku 2023. Při předobjednávce u Free League ale okamžitě dostanete PDF dokument s betaverzí produktu, která se bude s průběhem roku postupně aktualizovat, a k tomu ještě exkluzivní digitální artbook, což je na konto ilustrací Martina Gripa důvod k oslavám sám o sobě.

Nejnovější články