Kniha The Electric State dostane jak hraný film od Netflixu, tak RPG pravidla od Free League
Novinka zdroj: Free League

Kniha The Electric State dostane jak hraný film od Netflixu, tak RPG pravidla od Free League

15. 11. 2023 8:56 | RPG | autor: Michal Krupička |

The Electric State je kniha, která v sobě mísí horor, sci-fi, apokalypsu a roboty. Zároveň je silně postavená na ilustracích Simona Stålenhaga, který je jejím autorem. Je to příběh dívky a jejího žlutého robota, kteří cestují napříč alternativní Amerikou roku 1997. Není divu, že podivná cesta plná napětí a otázek, přilákala hned dva popkulturní giganty. Jedni začali pracovat na RPG pravidlech a druzí na přenesení Stålenhagovi vize na televizní obrazovky.

O hranou adaptaci, která se ještě pořádně neukázala, se postará Netflix. Ten ji vložil do rukou zkušeným tvůrcům, vlastně asi nemohl vybrat zkušenější. O film se totiž postarají bratři Russoové, kteří mají na kontě třeba Avengers: Endgame.

Herecký ansámbl také vypadá velice slušně – ve filmu se ukáže třeba Millie Bobby Brown (Jedenáctka ze Stranger Things), Chris Pratt (Star Lord ze Strážců galaxie) nebo Billy Bob Thornton (Smrtící bumerang). Uvidíme, jak se streamovacímu gigantu povede zpracovat podivný svět z knihy a obrazů, ale už teď zní slibně.

Pro nás je ale rozhodně zajímavější, že v prosinci přijde Free League s Kickstartetem na RPG pravidla The Electric State Roleplaying Game a na jejich tvorbě se budou podílet samí známí autoři. Zatím o nich víme to, že pojedou na Year Zero Enginu a psát je bude Nils Hintze spolu s Tomasem Härenstamem, Nilsem Karlénem a Mattiasem Johnssonem Haakem. Tenhle tým vývojářů snad všech nejpopulárnějších značek Free League jako Tales from the Loop, Alien, Coriolis či Symbaroum doplní ještě Johan Nohr, který bude mít na starosti grafický design. Pokud je vám tohle jméno povědomé, není se čemu divit – stojí totiž za snad nejlepší (a nejšílenější) vizuální podobou, tedy MÖRK BORGem.

Vlastně si těžko představit lepší tým, který by mohl takovou podivnou pouť přenést co nejvěrněji k našim stolům. Víc se dozvíme už 5. prosince, kdy začne oficiální kickstarterová kampaň. Ti, co RPG podpoří během prvních 24 hodin, dostanou nějakou odměnu navíc a my vás o této skutečnosti samozřejmě budeme informovat.

Nejnovější články