Dabéři hry Baldur's Gate III ztvární svoje postavy v živém hraní Dungeons & Dragons
Novinka zdroj: Larian Studios

Dabéři hry Baldur's Gate III ztvární svoje postavy v živém hraní Dungeons & Dragons

20. 9. 2023 12:50 | RPG | autor: Michal Krupička |

Streamované hraní RPG je dnes už zcela běžné. Podle velkých skupin jako Critical Role vznikají seriály a z Matthewa Mercera se stala modla vypravěčů. LA by Night je legenda, která nakopla celý Vampire: The Masquerade na úplně novou úroveň popularity. A i my máme své Legendy ze stolu, které vás pobavily už dvojicí dobrodružství – detektivním City of Mist a telenovelou Plantáže vášně.

Přesto většinou o tuzemských ani zahraničních streamech nepíšeme. Tentokrát ale uděláme výjimku, protože podívat se na one shot slavné skupiny High Rollers bude rozhodně stát za to i v případě, že se na podobný typ zábavy nekoukáte. Důvod je prostý: Hrát totiž budou hrdinové z videoherního hitu Baldur's Gate III.

A nebude je hrát jen tak někdo. S High Rollers se totiž dohodlo přímo vývojové studio Larian, takže se sezení u Dungeons & Dragons páté edice zúčastní samotní dabéři hlavních postav. U stolu tak uslyšíme a uvidíme Samanthu Béart (Karlach), Jennifer English (Shadowheart), Thea Solomona (Wyll), Tima Downieho (Gale), Devoru Wilde (Lae'zel) a Neila Newbona (Asterion), které doplní Amelia Tayler, jež si získala srdce fanoušků po celém světě svým hlasem vypravěčky.

Hned z první ukázky, kterou High Rollers zveřejnili na sociální síti X, je vidět, že o zábavu nebude nouze a chemie mezi samotnými herci si nezadá s tou, kterou předvedly postavy ve hře. Ostatně už představení jejich postav v tomto videu musí každého fanouška nadchnout a vykouzlit mu úsměv na tváři.

K něčemu podobnému došlo už mezi herci z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, ale tehdy se na internetu objevily jen krátké záběry v rámci propagace snímku. V případě Balduru si můžete užít celé dobrodružství.

Předem natočený záznam vyjde na Twitchi kanálu High Rollers už tento pátek, tedy 22. září. Po streamu bude navíc na Spotify a Apple Podcasts dostupná i audio verze celého hraní. Zatím o netradičním dobrodružství víme jen to, tedy kromě přítomných postav, že se bude jmenovat Shadows of Athkatla.

Nejnovější články