Tactics

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
120 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Tactics je přelomová hra, protože se jednalo o první komerční deskovou hru s kartonovými žetonky, která měla (i když s omezeným úspěchem) přesně simulovat válku a velení.

Hru vydal sám pěšák Marylandské národní gardy Charles S. Roberts, který později založil společnost Avalon Hill Games. Původní vydání Tactics vydala společnost Avalon Game v nákladu přibližně 2000 kusů. Roberts prodával Tactics poštou z garáže v Avalonu ve státě Maryland.

Hra zobrazovala moderní strategický konflikt mezi silami dvou hypotetických zemí. Soupeřící jednotky zahrnovaly pěchotu, obrněné a výsadkové jednotky. Hra se hrála na mapové desce, která používala čtvercovou síť namísto hexové mapy, která se později stala preferovanou v odvětví stolních válečných her. Mnohé z konvencí a mechanik zavedených v Tactics však v té či oné podobě přetrvávají v mnoha válečných hrách vydávaných dodnes.

Na základě úspěchu s Tactics se Roberts rozhodl rozšířit svou činnost a v roce 1958 založil společnost Avalon Hill Games. Mezi počáteční hry Avalon Hill patřila Tactics II, přepracovaná verze Robertsovy původní válečné hry. V roce 1983 vydala společnost Avalon Hill edici Tactics k 25. výročí, která představovala upravenou verzi původní hry, neboť používala prototyp mapové desky, která předtím nebyla vydána.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není

Válečné historické hry nejsou jen jiný level, je to jiná cesta

Představujeme tajuplný svět historických válečných her.

Nejnovější články