Šestiměstí

League of Six

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
75-120 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Píše se rok 1430. V Čechách probíhají husitské války, doznívá papežské schizma, na Balkáně postupují Turci a v římské říši národa německého se střídají císaři. Celá Evropa se zmítá v nepokojích a rozbrojích. Horní Lužice si přes války s husity udržuje své bohatství. Brzy tomu bude sto let, co vzniklo Šestiměstí - spolek šesti bohatých lužických měst, které se spojily na ochranu obchodu před loupeživými rytíři a pro zachování stability a rovnováhy v oblasti.

A právě do Šestiměstí válčícího s husity míříte v roli výběrčích daní vy. Jako mladí a ctižádostiví šlechtici toužíte vyniknout a získat postavení na dvoře Zikmunda, krále římského, uherského, vládce některých zemí koruny české, jednoho z nejvlivnějších evropských panovníků a, dá-li bůh, i příštího císaře římského.

Šlechtic, který se nejvíce osvědčí při výběru daní pro krále a zároveň si šikovně zajistí podporu stavů, má největší šanci spočinout po boku krále Zikmunda a podílet se na intrikách, které ovlivňují dění v celé Evropě. Šestiměstí je tak pro vás vstupní branou k tajům evropské politiky.

zobrazit více zobrazit méně