Stařičká česká hra Šestiměstí od Vladimíra Suchého se vrátí v přepracované verzi
Novinka zdroj: Dino

Stařičká česká hra Šestiměstí od Vladimíra Suchého se vrátí v přepracované verzi

25. 4. 2024 11:59 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Společnost Dino oznamuje prohloubení spolupráce s českých designérem Vladimírem Suchým, kterému loni vydala výbornou strategickou hru Aldebaran Duel. Pro letošní rok je v plánu představit dnešním hráčům již 17 let starou deskovku Šestiměstí.

S touto hrou se vrátíte do roku 1430 do oblasti Lužice, kde se šest měst spojilo do jednoho celku, aby tak vyzrály nad loupežníky, kteří ohrožovali obchodní cesty. Toto Šestiměstí bylo věrné panovníkovi Zikmundovi, pro kterého pracujete.

Jste výběrčí daní, kteří cestují mezi těmito městy a snaží se co nejvíc potěšit svého vladaře, vetřít se mu do přízně a zajistit si tak místečko na výslunní. V každém kole některá z měst napadnou husité a znepřístupní je, zatímco na zbylá města se vylosují žetony umožňující zisk zboží, zbrojnošů a dalších prvků.

Hráči následně s pomocí svých zbrojnošů bojují o právo vybírat daně v konkrétních městech, aby získané zboží a stavy šlechty, duchovenstva a měšťanstva proměnili ve vítězné body. Vítěz se určí po šesti kolech.

Původní hra byla určená pro 3 až 5 hráčů, ale s rozšířením Družina věrných, které přidalo pomocníky s nejrůznějšími efekty, šla hrát až v šesti. Chystaná nová edice hry Šestiměstí od Dina v sobě rovnou obsáhne toto rozšíření a původní autor Vladimír Suchý ji zároveň obohatí o režim umožňující hru ve dvou hráčích.

Novou grafickou podobu, která učiní hru modernější nejen pohledově, ale i funkčně, si vzal na starost ilustrátor a designér Jindřich Pavlásek, který je podepsaný třeba pod hrou Jan Žižka: Zrod vojevůdce. Dino hru uvede na trh během letošního veletrhu Spiel v Essenu, který se pořádá ve dnech od 3. do 6. října a něco málo z nové verze můžete vidět v galerii výše a v tomto oznamovacím videu.

Nejnovější články