Reef Project

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45-90 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Přestože korálové útesy pokrývají méně než 1 % oceánského dna, odhaduje se, že jsou domovem přibližně 25 % všech mořských druhů. Bohužel tato živá podmořská města umírají. Změna klimatu a její vliv na zvyšující se teplotu moře ničí barevné řasy, které korálovým útesům dodávají jejich zářivé barvy, což vede k blednutí korálů. Křehkou rovnováhu útesových ekosystémů navíc narušují další hrozby, jako je znečištění - v různých zákeřných podobách - a nadměrný rybolov.

A tak vědci z různých oborů spolu s výzkumníky zkoumajícími ekologickou složitost a význam útesů spolupracují na řešení nesčetných problémů, kterým tyto ekosystémy čelí. Vaším úkolem je převzít velení vědecké lodi a vydat se na cestu za ochranou útesů. Najměte tu nejlepší posádku, vyčistěte oceán a navraťte útesům jejich bývalou slávu.

Během hry se hráči ujmou role výzkumníků a zachránců oceánů. Budete se plavit po mořích, najímat posádku, zkoumat korálové útesy, čistit oceánské sektory od veškerého znečištění a snažit se splnit co nejvíce misí.

Ve svém tahu si hráči mohou zvolit, zda chtějí odpočívat, nebo cestovat. Pokud odpočívat, získají odměny ze stupnice vítezných bodů. Pokud cestovat, mohou rozmístit útesové koule, pohybovat svou lodí, hrát karty misí a provádět různé akce. Hra se hraje na různý počet kol. Jakmile hráč překročí hranici 45 bodů, spustí se konec hry. Po dalším kole proběhne závěrečné bodování a vítězem se stane hráč s největším počtem vítězných bodů.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články