Zachraňte korálové útesy v eurovce Reef Project od studia stojícího za Barcelonou a Nukleem
Novinka zdroj: Board&Dice

Zachraňte korálové útesy v eurovce Reef Project od studia stojícího za Barcelonou a Nukleem

17. 4. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Board&Dice se úspěšně profiluje jako výrobce náročných eurových deskovek s kvalitními kousky jako Barcelona, Nukleum či La Granja: Deluxe Master Set. A do tohoto portfolia se letos zařadí i chystaná novinka Reef Project.

Jak už název napovídá, půjde o ještě jednu hru týkající se korálového útesu, která bude chtít upozornit na vliv činnosti člověka na jeho životnost. Hráči se proto stanou vědci, kteří se pokusí zachránit tento podmořský svět před znečištěním, globálním oteplováním a nadměrným rybolovem.

Za tímto účelem budete najímat posádku pro vaši výzkumnou loď, brázdit s ní oceán, zkoumat ho, čistit ho od mnoha druhů znečištění, plnit nejrůznější mise a tím vším se zasloužíte o zdravé korálové útesy.

Ve svém tahu budete buď provádět nejrůznější akce, nebo si odpočinete, což znamená, že získáte odměny ze stupnice vítězných bodů. Reef Project se tedy hraje na body, jimiž je podmíněný i konec hry – jakmile jeden z hráčů překročí hranici 45 bodů, odehraje se ještě jedno kolo a určí se vítěz.

Hru můžete hrát až ve čtyřech hráčích, nebude jí chybět sólo mód a dohrání by vám mělo zabrat mezi 45 a 90 minutami. Za hrou stojí Federico Pierlorenzi (Trismegistus: The Ultimate Formula) a Martino Chiacchiera (Icaion, Mysthea, Witchstone, Únikovky, Detektivky, Similo…). Deskovka Reef Project bude uvedená na trh z kraje srpna na americkém veletrhu Gen Gon.

Nejnovější články