Neotopia

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
30-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Typ:
Téma:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:
Hodnocení uživatelů:
Hodnocení BoardGameGeek:
-

V Neotopia, rychlé kompetitivní hře, ve které umisťujete dílky, jste součástí týmu vizionářů, kteří budují futuristické pilotní město zaměřené na energetiku, technologie, komunitu a udržitelné potraviny.

Budete stavět prvky ve třech oblastech města, abyste dokončili karty funkcí, které máte v ruce. Dobrá kombinace umisťování destiček a správy karet může vyústit ve velmi působivé tahy, kdy se dokončí několik karet a město se rozšíří. Interakce mezi hráči je důležitá, protože všichni hráči staví na stejné desce a mohou využít toho, co ostatní hráči postavili v předchozích tazích.

Budete se snažit postavit co nejharmoničtější město, protože to bude mít zásadní význam pro vaše skóre: Na konci hry budete normálně bodovat v regionech, kde máte dvě nejvyšší skóre, ale ztrojnásobíte body svého regionu s nejnižším bodovým ziskem. Dávejte si tedy pozor! I když je lákavé stavět na regionech, které jsou rozvinutější a kde jste již získali hodně bodů, pokud nezačnete pracovat na rozvoji ostatních regionů, nebudete moci hru vyhrát. Klíčovým prvkem hry Neotopia je rovnováha, stejně jako typ budoucnosti, kterou se hráči snaží vybudovat.

zobrazit více zobrazit méně

Nejnovější články