Nassau

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
90-120 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

7. hra v sérii Stefan Feld City Collection.

Vžijte se do role pirátů, kteří se vydávají za dobrodružstvím. Každý z vás má vlastní loď, která potřebuje schopnou, po zuby ozbrojenou posádku, spoustu děl, munice a zásob, aby se jí dařilo plout po mořích, dobývat základny, bojovat s mořskými příšerami a loupit cenné zboží. Vyprávějte si své příběhy nad lahví rumu a udělejte dojem na své pirátské kolegy. Kdo bude mít nejlepší příběhy?!

Ve hře Nassau každý hráč představuje pirátskou posádku, která se snaží v průběhu hry získat co nejvíce bodů. Nassau se hraje ve 4 obdobích, přičemž každé je rozdělené do 2 fází.

V první fázi hráči sbírají různé předměty, jako jsou zbraně, pirátská zvířata, mince, rum, plachty a další věci na herním plánu města, aby posílili svou loď a připravili ji na druhou fázi. Tyto předměty získáte umístěním svých pirátů pomocí chytrého mechanismu umisťování ve městě Nassau, který ponechává dostatek prostoru pro taktická rozhodnutí.

Ve druhé fázi je čas vyzkoušet, jak dobrá vaše posádka a loď skutečně je, a to plavbou po mořích s různými dobrodružstvími. Každá akce vás stojí proviant a podle toho, kam plujete a co děláte, potřebujete zbraně, děla a munici. Ale pozor, každou zbraň a kanón musí obsluhovat pirát, takže si hlídejte rovnováhu. Pirátská zvířátka vám umožňují používat speciální schopnosti, které mohou zvrátit průběh bitvy. Nakonec se musíte vrátit na svou domovskou základnu, ale ne bez vyprávění příběhů o svém dobrodružství. Čím lepší příběh, tím více bodů.

zobrazit více zobrazit méně