Europa Universalis: The Price of Power

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
90-300 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Řiďte jeden z velkých evropských národů v období objevů, reformace, absolutismu a revolucí - v průběhu více než tří set let historie. Probuďte svůj národ ze spánku temného středověku a vytvořte slavné impérium díky chytré diplomacii, odvážnému objevování a nemilosrdnému dobývání. Každý z hratelných národů má své vlastní jedinečné možnosti a výzvy.

Europa Universalis je strategická desková válečná hra, která hráčům nabízí plnohodnotný zážitek ze hry 4X v historickém prostředí. Prostřednictvím strategického využití karet a pečlivého hospodaření se zdroji můžete rozšiřovat svou říši na desce mapy a zároveň rozvíjet vnitřní mechanismus státu na své hráčské desce. Musíte budovat diplomatické vztahy, které podpoří vaše ambice, a můžete prozkoumávat vzdálené části světa. Najímáním zkušených rádců a pečlivým investováním panovnické moci do velkých nápadů, rozvoje provincií a dlouhodobých strategií se vám může podařit zastínit své historické protějšky.

Jedná se o hru pro 1-4 hráče (v závislosti na různých přiložených scénářích a až pro 6 hráčů s rozšířením). Cílem hry je vybudovat co nejúspěšnější říši a body se získávají (mimo jiné) za vlastněné provincie, prozkoumaná území, diplomatické vztahy, vítězství ve válkách a splněné tajné cíle.

Desková hra vychází ze slavné série strategických videoher od společnosti Paradox Interactive a zachycuje srdce a duši velkoleposti, která dělá počítačovou hru tak pompézní.

zobrazit více zobrazit méně