Die Quacksalber von Quedlinburg: Das Duell

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45 min.
více méně
Doporučený věk:
Téma:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Když dva kvedlalové soupeří o roli cechovního mistra na středověkém tržišti ve hře Die Quacksalber von Quedlinburg, musejí prokázat znalosti a dovednosti, aby nalákali pacienty na kouzelné lektvary, které slibují uzdravení.

Stejně jako ve hře Kvedlalové z Kvedlinburku se i Das Duell hraje systémem budování pytlíků. V každém kole si kvedlalové vytahují ingredience z pytlíku a vaří z nich kouzelné lektvary v lahvičkách, přičemž se snaží vyhnout příliš velkému množství hrášku, protože by způsobil výbuch. V závislosti na lektvaru máte možnosti, jako je přesunutí aktivního pacienta blíže ke stánku, nákup nových ingrediencí nebo získání pozitivních vedlejších účinků. Pokud je váš lektvar méně silný, než jste si přáli, no, možná příští kolo přinese více štěstí.

Na závěr kola kvedlalové zváží, jakou hodnotu má pro ně karta pro další kolo, přičemž poražený si vezme buď bonus, nebo to, co nabídl vítěz.

V parku čeká jedenáct pacientů, které je třeba přivést k tomu či onomu stánku, a hra končí poté, co někdo ošetří svého šestého pacienta nebo po sedmém kole.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články