Chystají se Kvedlalové pro dva hráče. Budete v nich vařit lektvary a přetahovat se o pacienty
Novinka zdroj: Schmidt Spiele

Chystají se Kvedlalové pro dva hráče. Budete v nich vařit lektvary a přetahovat se o pacienty

18. 12. 2023 10:53 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kvedlalové z Kvedlinburku z roku 2018 jsou oceňovanou rodinnou hrou, která se krásně uchytila i v našich končinách a dočkala se od Mindoku i překladu několika rozšíření a vyloženě dětské varianty. Talentovaný autor Wolfgang Warsch ale nelení a už chystá další rozšíření svého světa plného ingrediencí a výbuchů.

Die Quacksalber von Quedlinburg: Das Duell bude varianta hry určená čistě pro dva hráče, kteří svedou boj v přípravě léčivých lektvarů. Základní princip zůstává zachovaný – nakupujete si tu nejrůznější suroviny zastoupené barevnými žetonky, z nichž každý má nějakou schopnost.

Die Quacksalber von Quedlinburg: Das Duell zdroj: Schmidt Spiele

Tyto žetonky si dáváte do svého pytlíčku, odkud je pak náhodně vytahujete a umisťujete na připravovaný lektvar, čímž spouštíte jejich efekty. Jedná se ale o hru typu push-your-luck, v níž pokoušíte své štěstí tím, že vytažením přílišného množství škodlivých surovin můžete celý recept pokazit a budete muset začít od začátku. Je jen na vás, kdy skončíte s taháním žetonků z pytlíku.

V duelu je mezi hráči navíc deska s jedenácti pacienty čekajícími na svůj léčivý dryák, o které se přetahujete se soupeřem. Hra totiž skončí buď ve chvíli, kdy jeden z hráčů pomůže šestému pacientovi, nebo uběhlo sedmé kolo.

Dle prvního popisu tu bude i jistá míra aukce, kdy se na konci každého kola oba hráči přetahují o kartu pro další kolo, přičemž ani ten, kdo v aukci prohrál, neodejde s prázdnou. Na konkrétní pravidla hry Die Quacksalber von Quedlinburg: Das Duell si ještě musíme počkat a můžeme jen doufat, že příští rok nevyjde jen v němčině, ale i angličtině a snad i češtině.

Nejnovější články