Cthulhu: Dark Providence

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
90-120 min.
více méně
Doporučený věk:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Hra Dark Providence, zasazená do světa Cthulhu: Death May Die a inspirovaná spisy H. P. Lovecrafta, je kompetitivní hra, ve které se hráči ujímají tajných rolí vyšetřovatelů a kultistů z nejvlivnějších měst Spojených států během Velké hospodářské krize.

Zatímco Kultisté zkoumají zranitelnost národa a snaží se jej přetvořit v pokřivenou verzi sebe sama tím, že se stýkají s nevýslovnými bytostmi z nočních můr, Vyšetřovatelé stojí na opačné straně a staví se proti této temné prozřetelnosti.

Tajná příslušnost každého hráče určuje, jak bude na konci hry získávat body, nejedná se však o kooperativní hru. Během hry hráči používají kostky vlivu, aby se ucházeli o právo získat karty majetku, převzít kontrolu nad městy a sbírat karty mýtů. Každá nově získaná karta Aktiv vylepšuje balíček hráčů, a tím i zdroje a akce, které mohou během tahu provést.

Hráči se snaží udržet svou identitu v tajnosti a vyhnout se šílenství, a proto provádějí množství akcí, mimo jiné naklonění najatých agentů na svou stranu boje, vraždy agentů ostatních hráčů, získávání další pomoci z karet mýtů, blokování ostatních hráčů při přebírání karet a zapečetění nebo ochrana bran, aby získali vítězné body.

Na konci hry zvítězí pouze hráč s největším počtem vítězných bodů dominantní strany bitvy!

zobrazit více zobrazit méně