CMON chystá Zombicide s DC hrdiny a předělávku A Study in Emerald
Novinka zdroj: CMON

CMON chystá Zombicide s DC hrdiny a předělávku A Study in Emerald

18. 9. 2023 16:03 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O uplynulém víkendu proběhl ve městě Minneapolis v americkém státě Minnesota festival CMON Expo, tedy herní víkend pořádaný vydavatelství CMON, které využilo příležitosti k oznámení svých dvou dalších projektů: DCeased – A Zombicide Game a Cthulhu: Dark Providence.

Ani jeden z projektů není vyloženě nový. V případě DCeased – A Zombicide Game se jedná o další hru v „enginu“ deskovky Zombicide, tentokrát s komiksovými hrdiny ze stáje DC Comics. Nedávno u nás vyšla verze s hrdiny od Marvelu a v recenzi nedopadla vůbec špatně.

zdroj: CMON

I v DCeased se s největší pravděpodobností setkají ještě živí hrdinové s těmi nemrtvými, přičemž potvrzený je zatím jen Superman, který stane na straně nákazy. Víc informací v tuto chvíli nemáme, ale dozvíme se je nejpozději ve chvíli, kdy bude na Kickstarteru spuštěná kampaň.

Cthulhu: Dark Providence je pak sice úplně nový název, ale pro dnes již deset let starou hru A Study in Emerald od Martina Wallace, autora her jako Brass: Birmingham a Anno 1800.

Cthulhu: Dark Providence zdroj: CMON

Původní hra z roku 2013 postavená na povídce od Neila Gaimana, v níž se lovecroftovský horor potkává se Sherlockem Holmesem, se v roce 2015 dočkala své přepracované druhé edice, aby se nyní ještě jednou vrátila pod jiným názvem a v jiném zasazení, byť stále půjde o svět mýtu Cthulhu.

Dark Providence nemá vycházet z druhé edice, ale spíše té první, která byla šílenější, zejména co do efektů karet, které nebyly moderně přímočaré. V původní deckbuildingové hře se s ostatními hráči v rámci aukce přetahujete o právo zisku karet a měst, do čehož ještě promlouvají tajné role, které vám diktují, jakým způsobem získáváte body.

Na nové hře kromě Wallace pracuje také Travis R. Chance, který je součástí designérského týmu CMON již několik let a tohle bude první výsledek jeho práce. Na další informace o hře si ještě musíme počkat, ale už při oznámení vyšlo najevo, že se můžeme těšit jak na nový režim pro dva hráče, tak vůbec poprvé i na sólo mód.

Vzhledem k vyjádření, že za „další velký kickstarterový projekt studia“ je označované DCeased – A Zombicide Game, by Cthulhu: Dark Providence možná mohlo jít rovnou do prodeje, a to „již brzy“.

Nejnovější články