COSCA: Take Over the Mafia

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
40-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Téma:
Ilustrátoři:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Cosca je strategická společenská hra, ve které se získává vliv pomocí tajných nabídek a kostek, které se nikdy nehází. Během sedmi kol (týden) budete tajně posílat své nohsledy (kostky) na místa, kde budou shromažďovat zdroje v podobě peněz a zbraní. Poté budete kombinací symbolů na kostkách získávat přízeň mafiánů.

Na začátku každého dne (kola) hráči ukryjí své kostky za zástěny a tajně vyberou symboly na kostkách. Každý symbol odpovídá jedné ze šesti lokací ve městě.

Následně budete využívat zdroje ve snaze získat přízeň jednotlivých mafiánů, neboli vybraných karet, které se každý den rozrostou o jednu novou kartu. Nabídky mafiánů se řeší postupně. Hráči, jejichž kostky odpovídají symbolům na daném mafiánovi, mohou tajně přihazovat libovolný počet zdrojů, aby získali přízeň daného mafiána. Hráč, který přihodí nejvíce, vyhrává. Mafiáni rozšiřují vliv vaší rodiny ve městě a v určité dny vám poskytují další přisluhovače (kostky). Čím více mafiánů však ovládáte, tím těžší je všechny udržet. Na konci sedmého dne vyhrává hráč, který má na své straně nejvíce mafiánů.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není

Nejnovější články