Claustrophobia 1643

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
45-90 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Claustrophobia 1643 je hra o přežití založená na miniaturách, která se odehrává v katakombách.

Krabice obsahuje miniatury, které jsou umístěny na velkých destičkách znázorňujících prostory kobky. Součástí jsou také desky postav, počítadla a značky a hrací kostky.

Jeden hráč ovládá malou skupinu odhodlaných lidí, zatímco druhý hraje za téměř nekonečnou armádu démonických stvoření. Hra je tematická a značně asymetrická: lidské postavy jsou silnější, ale démonické postavy jsou početnější. Hra je velmi přímočará s minimem pravidel a každá partie se odehraje do hodiny.

V podstatě se po hodu kostkami přidělují akce, přičemž jsou k dispozici i karty nebo speciální schopnosti. Hra je o zvládání rozhodnutí a volbě, co udělat se zdroji, které máte k dispozici, o zvládání obtížných událostí a o přechytračení soupeře. Souboje se řeší pomocí kostek.

Komplexnost je nízká, důraz je kladen na téma a budování k napínavému, vrcholnému závěru.

Claustrophobia se hraje prostřednictvím scénářů, kterých je v knize pravidel 20. Obecně řečeno se lidské postavy snaží splnit nějaký úkol (např. uniknout z katakomb, uzavřít portál), zatímco démoni se soustředí na to, aby je zastavili. V závislosti na zvoleném scénáři existují různé podmínky vítězství.

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články