Arcana Rising

Podrobnosti
Počet hráčů:
Herní doba:
20-60 min.
více méně
Doporučený věk:
Původní vydavatel:
Český vydavatel:
Rok vydání původní verze:
Datum vydání české verze:
Ocenění:

Arcana Rising zve až šest kouzelníků, aby se zúčastnili soutěže o získání magických artefaktů a seslání mocných kouzel ve snaze získat znalosti a moc. Při sbírání mystických relikvií si všímají ubývajících měsíců, které zesilují sílu některých magických škol a umožňují čarodějům sesílat kouzla na vrcholu jejich moci!

Arcana Rising je draftovací a engine-buildingová hra, ve které hráči ve třech kolech soutěží o to, kdo vyrobí magický motor, který bude pohánět jejich nasbírané artefakty a na konci hry jim bude generovat body.

V jednom tahu si hráči vyberou jednu kartu z hromádky, která jim byla předána. Po výběru karty si hráči předají zbývající karty po směru hodinových ručiček a poté se rozhodnou, zda nově získanou kartu přidají na své hrací pole, NEBO zda kartu odhodí, aby mohli spustit svůj motor a seslat kouzla. Náhodně vybrané žetony měsíce hráčům říkají, která z jejich kouzel mohou být seslána. Načasování provedení svých schopností je tedy téměř stejně důležité jako schopnosti samotné.

Karty se dělí na školy Kouzla, Herbologie, Krvavé umění, Lektvary, Alchymie a Artefakty. V každém kole lze seslat pouze jeden typ kouzla, a to v závislosti na náhodném pořadí pro dané kolo.

Po třech kolech draftu si hráči spočítají své skóre na základě unikátní sady artefaktů, které nasbírali, a hráč s největším počtem vítězných bodů vyhrává!

zobrazit více zobrazit méně
Nic tady není
Nic tady není
Nic tady není

Nejnovější články