Vyšla Zvířátka pana Holmese. Novinky přichází ale i ze světa hry Cthulhu: I smrt může zemřít
Novinka zdroj: Rexhry

Vyšla Zvířátka pana Holmese. Novinky přichází ale i ze světa hry Cthulhu: I smrt může zemřít

12. 12. 2022 11:51 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Rok už sice pomalu, ale jistě končí, avšak to neznamená, že by byla nouze o novinky z české deskoherní scény. Tuzemské společnosti totiž v posledních dnech rozhodně novinkami nešetří, kdy mezi nimi samozřejmě nesmí chybět ani Rexhry, které teprve nedávno vydali nové rozšíření pro Divukraj a také oznámili českou verzi zvířátkového Life of the Amazonia. Ale jelikož zvířátek není nikdy dost, tak je s nimi spojená i další jejich novinka.

Ta se nese ve znamení deduktivní hry Zvířátka pana Holmese, která aktuálně dorazila na sklady. Jedná se o příběhovou rodinnou zábavu od dvojice Clémentine Beauvais a Dave Neale, ve které se 1 až 4 hráči pustí do vyšetřování sedmi zapeklitých případů v okolí světoznámé Baker Street. Odhalíte tak třeba taje a záhady Sherlockova pokoje, ale zabrouzdáte také do zvířecích doupat a do skrýší pod podlahovými prkny.

Během toho vás pak samozřejmě bude doprovázet Sherlockův věrný pes Toby a snad i velká porce důvtipu, abyste byli schopní nalézt ty správné stopy a postupně tak odhalili jednotlivé příběhy, doplněné o příjemné ilustrace. Jestli vás takový zážitek láká, tak byste ho měli být schopní pořídit do 1 000 korun.

Nicméně Rexhry nezapomněli ani na milovníky deprese, temnoty a chapadel, když se rozpovídali o budoucnosti vynikajícího titulu Cthulhu: I smrt může zemřít. První informací je, že česká verze se prodává tak dobře, že společnost už musela objednat dotisk, protože v obchodech už jsou poslední kusy. Dotisk se navíc netýká pouze základní hry, ale také dvou menších rozšíření Yog-Sothoth a Shub-Niggurath - Černá koza z lesů, která přinášejí další pokroucené nepřátele a už delší dobu nebyla dostupná. Vše přijde odhadem ve druhém až třetím čtvrtletí příštího roku.

Tím ale zprávy o Cthulhu nekončí. Už v říjnu jste totiž mohli zaregistrovat, že původní vydavatel CMON na Kickstarteru spustil kampaň pro třetí sezónu hry, která přináší nové Prastaré, vyšetřovatele, scénáře a je samostatně hratelná. Pokud o ní chcete další informace, naleznete je v našem starším článku. A právě tato třetí sezóna nejspíše dorazí i v češtině, jelikož Rexhry požádali CMON o její nacenění. A podle dodatečných informací to navíc vypadá, že s touto případnou třetí sezónou by mohlo dorazit i další menší rozšíření s Dagonem.

Zatím je vše v procesu jednání a nic není podepsané černé na bílém, takže lze akorát doufat, že vše nakonec vyjde. Ovšem tyto zprávy neznamenají, že by se zapomnělo na sezónu druhou. Není totiž vyloučené, že se k ní vydavatelství ještě časem vrátí. Nicméně nyní pro ně dává větší smysl sezóna třetí, která nabízí větší porci znovuhratelnosti.

Nejnovější články