Cthulhu: I smrt může zemřít dostane samostatně hratelnou třetí sezónu

27. 10. 2022 15:01 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tajemnému a depresivnímu světu z pera spisovatele H. P. Lovecrafta se na poli deskových her věru daří. Na trhu můžeme nalézt nemalou porci titulů, které s ním nějakým způsobem pracují, případně se alespoň inspirují. A do výčtu těchto her se řadí také Cthulhu: I smrt může zemřít, kterou si v české jazykové mutaci můžete zakoupit i u nás. Jestli jste však o ní nějakou náhodou doposud neslyšeli, tak vězte, že se jedná o kooperativní hru pro 1 až 5 hráčů, kteří se v roli vyšetřovatelů snaží přerušit rituál vyvolávání Prastarého, takže se nevyhnete bojování s kultisty a různými chapadlovitými i méně chapadlovitými monstry. Ovšem jestli naopak patříte k fanouškům této hry, tak byste právě měli zamířit na Kickstarter.

Renomovaná společnost CMON totiž právě spustila kampaň na třetí sezónu, která nese název Cthulhu: Death May Die – Fear of the Unknown. Ta nabídne nový samostatně stojící zážitek, v němž na vás čeká šest dodatečných epizod/scénářů a dva noví Prastaří, tentokrát v podobě mohutného Tsathoggua a neforemného Azathotha. Chybět ale samozřejmě nebudou ani další menší nepřátelé, zatímco do jednotlivých scénářů je možné vytáhnout několikero nových vyšetřovatelů. V praxi to znamená, že se zase značně rozšíří vaše sbírka figurek, stejně jako variabilita zážitků.

Aby ale těch změn nebylo málo, přibydou ještě nová modifikovatelná pravidla, která představí možnost vkládání různých sad monster do jakéhokoli scénáře z jakékoli sezóny. Také dojde na rozšíření arzenálu neznámými relikviemi, které budou s rostoucím šílenstvím získávat na síle.
O popularitě této hry svědčí fakt, že požadovaná částka ve výši zhruba 4,9 miliónů korun se podařila vybrat mrknutím oka v době psaní článku přispělo již téměř 10 tisíc lidí čtyřnásobkem. Díky tomu se povedlo odemknout už velkou porci bonusových stretch gólů, takže se podporovatelé mohou těšit na dodatečné vyšetřovatele a monstra.

Máte-li o tento nově představený obsah zájem, musíte si připravit necelých 2 500 Kč. Jenomže k této částce je třeba ještě připočíst dopravu, která se bude pohybovat od 29 do 43 dolarů, ale navíc také VAT. Výsledný obnos tak zvládne poměrně jednoduše překročit hranici 4 000 Kč. Doručení hry je odhadované na prosinec příštího roku. Rozpracovaná pravidla můžete prozkoumat tady a samotnou hru si poté můžete vyzkoušet v digitálním Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články