Vychází nová válečná hra ze světa Hry o trůny od tvůrců figurkovek s Batmanem a Harrym Potterem
Novinka zdroj: Knight Models

Vychází nová válečná hra ze světa Hry o trůny od tvůrců figurkovek s Batmanem a Harrym Potterem

7. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Španělské studio Knight Models můžete znát zejména díky dvěma produktům – Batman Miniature Game a Harry Potter Miniatures Adventure Game. Nedávno jste si u nás mohli přečíst novinku o nové verzi Harryho Pottera a nyní tu máme po dlouhé době příchod další licencované značky.

Studio vydává hru Game of Thrones Miniatures Game, tedy figurkovou válečnou hru pro dva hráče ze světa Hry o trůny. Jde o duel rodu Starků a Lannisterů, který se neodehrává na žádné herní desce, ale přímo na stole, po kterém rozmístíte v krabici obsažené kartonové prvky terénu a jde se hrát.

Tedy jen za předpokladu, že už máte vytvořenou armádu a balíček 30 karet úkolů. Se základní krabici to ale ještě řešit nemusíte, to až si přikoupíte rozšíření. Hra je poměrně klasickým válečným titulem, kde se pohyb měří v palcích, řešíte výhled na postavy přes překážky a na souboje si házíte kostkami.

S hody vám pomohou nejrůznější vlastnosti jednotlivých postav a vždy se snažíte hodit nějakou konkrétní hodnotu s tím, že když vám padne šestka, tak automaticky uspějete a s jedničkou automaticky neuspějete.

Game of Thrones Miniatures Game – King Joffrey's Court zdroj: Knight Models

Oba hráči na začátku každého ze čtyř kol tajně rozdají žetony rozkazů svým figurkám, aby se pak po jednom střídali v jejich aktivování. Zajímavě zní, že figurce můžete přikázat buď se pohybovat, nebo útočit či pro vést akci manipulace (třeba položit na stůl žetonek v zájmu úkolu), nebo provést její speciální akci.

A to zajímavé na tom celém je, že čtyřem ze svých figurek dáte zvláštní rozkaz, díky němuž může vykonat všechny tyto tři typy akcí v jediném tahu. V soubojích a nejrůznějších dalších situacích pak můžete hrát karty ze zmíněného balíčku pro zvýšení šancí na úspěch, nebo je vyhodnotíte jako úkoly po splnění podmínek, čímž získáte vítězné body.

Vítěz se určí buď po odehrání čtyř kol, nebo po vyřazení všech figurek jednoho hráče. Detaily hledejte v případě zájmu v kompletních pravidlech v angličtině. Hra Game of Thrones Miniatures Game vychází již 10. května a v nabídce bude základní krabice s kartami, kostkami, žetonky, 16 figurkami (které si musíte sestavit a ideálně i nabarvit) a kartonovým terénem, což vás vyjde v přepočtu na 2 125 korun. Ke hraní je zároveň potřeba bezplatná aplikace.

A kromě základu si rovnou budete moct přikoupit dvě rozšíření Wolf Pack a King Joffrey's Court, které každé za 875 korun přidává oběma stranám konfliktu po čtyřech dalších figurkách. A jak bývá u tohoto studia ve zvyku, dá se v budoucnu očekávat další přísun rozšíření, pokud se tedy samozřejmě bude hra dobře prodávat…

Nejnovější články