A Song of Ice & Fire: Tactics je nová menší válečná hra ze světa Hry o trůny
Novinka zdroj: CMON

A Song of Ice & Fire: Tactics je nová menší válečná hra ze světa Hry o trůny

8. 11. 2023 11:04 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během nedávné akce CMON Expo Bangkok známé deskoherní vydavatelství předvedlo několik nových projektů, včetně další stolní hry založené na značce God of War. Ovšem návrat si užijí i fanoušci Západozemí a světa z mysli spisovatele George R.R. Martina. Společnost totiž oznámila novou válečnou hru A Song of Ice & Fire: Tactics.

Ta bude existovat paralelně se starším A Song of Ice & Fire: Tabletop Miniatures Game, kdy oba tituly jsou zcela odlišné, nicméně se do jisté míry doplňují. V praxi to znamená, že budou mít jiná pravidla, ale vzhledem k tomu, že měřítko figurek bude stejné, půjde figurky ze staršího bratříčka začlenit do nového a naopak.

Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma válečnými hrami je, že se novinka zaměří na menší šárvátky s bojovými tlupami, které nebudou mít tolik vojáků. Navíc se bude klást velký důraz na hrdiny, jež svými statistikami a speciálními schopnostmi značně ovlivní průběh celé potyčky.

A Song of Ice & Fire: Tactics zdroj: CMON

Autoři si kladou za cíl, abyste mohli docela pohodlně přetvořit a na vlastní kůži zažít ikonické bitvy i klíčové události známé z původního příběhu Hry o trůny. Proto nabídnou i mnoho dodatečných dílků terénu. Na zmíněné výstavě například představili opravdu fantastické dioráma s Drogonem, na kterém může boj probíhat. Nebude ale chybět ani možnost vytváření vlastních scénářů a bitev, jimiž historii pozměníte podle svého vzoru.

Jestli George R.R. Martin něco dokázal, tak to, že v Západozemí existuje mnoho rozličných příběhů různých měřítek. To je to, co na Tactics těší nejvíce: vyprávět příběhy Písně ledu a ohně vynalézavým způsobem a z jiného úhlu pohledu. A Song of Ice & Fire: Tabletop Miniatures Game bude i nadále nést prapor pro bitvy velkých armád, zatímco A Song of Ice & Fire: Tactics oživí střety v malém měřítku,“ uvedl Adam Lovell ze společnosti CMON.

První představené krabice se zaměří čistě na bitvu u Trojzubce z časů rebelie Roberta Baratheona. Znamená to, že se ukázala jeho figurka a figurky Eddarda Starka, Rheafara Targaryena a někoho, kdo je nejspíš ser Barristan Selmy.

A Song of Ice & Fire: Tactics si v roce 2024 projde Kickstarterem. Až následně dorazí hráčům a do obchodů, tudíž předběžně bych tipoval, že vyjde nejdříve v roce 2025. Už nyní však fanoušci doufají, že se tímto krokem pouze nerozdělí pozornost mezi dvě hry, kvůli kterým by se třeba řešení problémů do té původní prodloužilo.

Nejnovější články