Figurkovka Wizarding Duels přivádí k životu snad všechny postavy z Harryho Pottera
Novinka zdroj: Knight Models

Figurkovka Wizarding Duels přivádí k životu snad všechny postavy z Harryho Pottera

6. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Harry Potter je značka, jejíž popularita nijak neuvadá a vše nasvědčuje tomu, že bude aktivní snad i za stovky let. Na poli deskových her má možná až překvapivé množství zástupců, kteří už se počítají na desítky. Těch opravdu dobrých her je ale míň.

Brzy se jejich zástup rozroste o další kousek. Jmenuje se Harry Potter Miniatures Adventure Game: Wizarding Duels a stojí za ním studio Knight Models, které má v portfoliu figurkové strategické hry s licencemi Batmana a Hry o trůny.

Wizarding Duels ostatně vychází z jejich předchozí hry Harry Potter Miniatures Adventure Game, která byla přepracovaná do nové podoby. Tentokrát se jedná o bitvu dvou hráčů, kterou byste měli dokončit do hodinky.

Jádro hry tvoří pohyb figurek po herním plánu a bojování s protistranou, kdy přijdou ke slovu nejen útočná a podpůrná kouzla, ale také lektvary. Vše vyžaduje nějakou tu přípravu a seslání kousla není samozřejmě, když můžete vlivem náhody v podobě balíčku s modifikátory ve svém snažení selhat.

zdroj: Knight Models

pravidel to vypadá, že souboje budou opravdu velmi propracované, plné mnoha možností, jak s kouzly nakládat a vylepšovat je, čekat na jejich opětovné nabytí a tak podobně, takže by se i dalo věřit doporučenému věku 14+.

Samotné partii navíc předchází poněkud komplikovanější příprava, kdy si musíte sestavit svůj tým, vybrat kouzla a lektvary, dokonce i úkoly, které chcete v zápalu boje plnit a přibližovat se tak vítězství.

V běžné partii se jeden hráč zhostí role kladných postav ze světa Harryho Pottera, zatímco druhý ztvární ikonické záporáky. Díky mnoha rozšířením tu najdete snad opravdu všechny známé postavy.

Harry Potter Miniatures Adventure Game: Wizarding Duels zdroj: Knight Models

Základní krabice logicky láká na hlavní trio Harry, Ron a Hermiona, které doplňuje sova Hedvika, zatímco na druhé straně stojí Voldemort, Nagini a dva smrtijedi. Bitvy se odehrají buď v Příčné ulici, nebo v komnatě nejvyšší potřeby. Za tento základ dáte v kampani na Kickstarteru 1 400 korun.

Jak už zaznělo výše, jsou k mání i rozšíření, díky nimž si tým sestavíte i z postav jako Hagrid, Brumbál, Sirius, Snape, Draco, Bellatrix, Lenka a nechybí ani Dobby, Umbridgeová či Cedric. Každé ze tří rozšíření pořídíte samostatně za 900 korun, nebo všechny tři i se základem za 3 800 korun.

Jelikož se kampani za první noc podařilo vybrat 5,7 milionů korun, odemkly se i nové možnosti, jako ještě jedno rozšíření s podpůrnými kladnými postavami (například rodiče Weasleyovi, Viktor Krum či Madame Maxime), ale zajímavější je rozšíření Fluffy, které za tisícikorunu obsahuje nejen figurku Chloupka, ale také pravidla pro hraní v kooperaci (navíc až čtyř hráčů) či sólo.

A aby toho nebylo málo, tak se v rámci „sociálních“ cílů a denních novinek odemkly ještě figurky postav Rita Holoubková, Neville Longbottom, Krátura a Ollivander, které dostanete navíc k objednávce. A pokud si hru stihnete objednat v prvním dni kampaně (tedy do dnešních 17:00), zajistíte si tím ještě Zlatoslava.

Do konce kampaně zbývá ještě 13 dní a pokud se do ní rozhodnete jít, pak byste měli ještě vědět, že poštovné k nám bude činit odhadem 500 až 630 korun a z celkové částky ještě uhradíte 21% daň.

Zároveň je tu možnost si za poštovné připlatit 130 korun a využít tak takzvaný Fast Shipping. Studio totiž již nechalo vyrobit 2 tisíce kusů základní hry a dvou rozšíření, která vám pošlou ihned po konci kampaně (a vaší platbě a dodání adresy), takže můžete mít hru doma už do jednoho měsíce. Jinak se očekává rozeslání odměn v listopadu letošního roku.

Nejnovější články