Vesmírná sólovka Warp’s Edge od autora série „Malé velké“ vyjde v češtině
Novinka zdroj: Tlama Games

Vesmírná sólovka Warp’s Edge od autora série „Malé velké“ vyjde v češtině

7. 8. 2023 14:36 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Čistě sólové hry neustále získávají na popularitě, což konečně platí i o českém trhu. Proto svá portfolia o podobné tituly chtějí rozšiřovat i tuzemské společnosti, mezi nimiž nechybí třeba TLAMA games. Toto vydavatelství to již dříve zkusilo se skvělými Citrusy, k nimž zanedlouho přidá českou verzi sci-fi hry Warp’s Edge, jež vyjde pod názvem Maximální warp.

Projekt byste si do hledáčku měli přidat i kvůli tomu, že se o jeho návrh postaral velmi plodný Scott Almes, autor „Malé velké“ série nebo třeba dvojkovky Pivo a chléb. Tentokrát se podíváte do vesmíru v kůži Tylora Mindeho. Jde o nováčka letectva Aliance, který se během jedné výbušné bitvy odpojil od zbytku skvadry a aktuálně bloudí na Vnějším okraji.

Proto se rozhodne využít skoku hyperprostorem, který ho ale dostane přímo do náruče nepřátelské flotily. Okamžitě si uvědomí, že tato situace nehraje do jeho karet, proto se jako poslední nouzovou akci rozhodne aktivovat experimentální protokol S.P.A.S.I.T.E.L., který ho přenese v čase zpátky na začátek bitvy s flotilou. Nyní ale už ví, co na něj čeká.

Z popisu se dá odvodit, že jde o takovou stolní variaci filmu Na hraně zítřka, kdy každá zhruba čtyřicetiminutová seance představuje pokus o přežití v tomto boji. V něm se využívá „bag-building“ mechanismu, kdy si postupně vylepšujete stíhač i schopnosti a utváříte zásobu žetonů, které taháte z pytlíku.

Aby hra nabízela slušnou porci variability, tak si na začátku lze vybrat jeden ze čtyř stíhačů, stejně jako jednu z pěti nepřátelských mateřských lodí. Každá kombinace vytvoří svůj vlastní zážitek, v němž je potřeba nových strategií a rozhodnutí. Současně v krabici naleznete ještě knihu Singularita od Banana Chan, která vám představí příběhové pozadí a pomůže vám s výběrem.

Maximální warp se do obchodů podívá již v říjnu za doporučenou cenu 749 korun, ale jak už bývá u tohoto vydavatele zvykem, v rámci předobjednávky můžete ušetřit. Současně bude možné si pořídit herní podložku a sadu deluxe žetonů, které hraní dodatečně zpříjemní. Podložka i žetony stojí po 469 korun.

Nejnovější články