Na historickou sólovku Vzdor! naváže čarodějnický Witchcraft!
Novinka zdroj: Salt & Pepper Games

Na historickou sólovku Vzdor! naváže čarodějnický Witchcraft!

15. 6. 2023 12:23 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nedávno u nás vydavatelství Fox in the Box vydalo českou verzi sólovky Resist! pod lokalizovaným názvem Vzdor! Hra umožňuje v roli makistů vzdorovat režimu Francisca Franca v krátkých misích, v nichž hrají důležitou roli karty, které lze skrývat i odhalovat, od čehož se odvíjí různé efekty a dopady na hru. Tento kvalitní přírůstek mezi čistě sólové hry s neméně kvalitními ilustracemi se brzy dočká svého nástupce v podobě titulu Witchcraft!

Ten připravuje naprosto identický trojčlenný tým: Trevor Benjamin, David Thompson a Roger Tankersley, přičemž i o ilustrace se postará tentýž Albert Monteys. V pozici vydavatele zase stojí menší studio Salt & Pepper Games. Novinka bude stavět na základech svého předchůdce, takže se ponoříte do postupně komplikovanějších misí, jež jsou složené z jednotlivých kol a fází, během kterých hrajete karty jejich „skrytou“ nebo „odhalenou“ stranou, vyhodnocujete akce a snažíte se splnit stanovený cíl.

Ale zatímco Vzdor! čerpá z historie, tak Witchcraft! vás vezme do fantazijního prostředí, ve kterém vedete skupinu čarodějnic, které na cestě za splněním misí a porážením nepřátel využívají magii. Lidé se však na ně koukají skrz prsty, takže se je zároveň pokusíte přesvědčit, že magie je dobrá. Respektive se pokusíte vždy přesvědčit tři porotce u soudu (celkově jich je ve hře 8), kde každý přináší své vlastní mise a výzvy.

Witchcraft zdroj: Salt & Pepper Games

Svůj balíček karet si budete sestavovat z různých čarodějnic, kde každá spadá do nějaké rodiny. Každá z nich se zaměřuje na něco trochu jiného, avšak čím více zástupkyň z dané rodiny do svého balíčku přiberete, tím bude příbuzenstvo silnější. Tím by se měly značně rozšířit možnosti vašeho draftu. Novinkou jsou také zvířecí společníci, jež po chycení nabídnou nezanedbatelné benefity.

Jedno sezení opět půjde dohrát do 40 minut (spíše méně), zatímco svůj návrat hlásí i povedené ilustrace. Podrobná pravidla se standardním režimem hraní můžete prozkoumat na kartě hry, zatímco dodatečná kniha scénářů bude dostupná později.

Witchcraft! v těchto chvílích můžete zakoupit v probíhající kampan na platformě Gamefound. Tvůrci požadovali necelých 290 tisíc korun a už se jim povedlo vybrat trojnásobek. Bonusové cíle a alternativní verze byste zde však hledali marně. Vydavatelství chce nabídnout „čistou“ a jasnou kampaň, ve které si lze hru pořídit za necelých 500 korun.

Doprava se v tomto případě pohybuje kolem 300 korun a hra se bude odesílat někdy v říjnu až listopadu. VAT v tomto případě zjevně řešit nemusíte. Kdybyste ale chtěli ušetřit a jedete na letošní Essen, je možné si na něm titul vyzvednout a vyhnout se poštovnému.

Jiné jazykové mutace se minimálně do roku 2024 nechystají. První edice proto bude dostupná pouze v angličtině a španělštině. Když ale budeme mít štěstí, tak se třeba ve Fox in the Box v příštím roce postarají o překlad.

Nejnovější články