Válka o prsten se dočká i třetího rozšíření v češtině a blíží se další Malá velká hra
Novinka zdroj: Ares Games

Válka o prsten se dočká i třetího rozšíření v češtině a blíží se další Malá velká hra

25. 9. 2023 11:21 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Velkolepé strategii Válka o prsten: Druhá edice ze světa Pána prstenů se u nás zřejmě daří. Český vydavatel Rexhry nedávno poslal do prodeje dvojici expanzí Páni Středozemě a Válečníci Středozemě, kteří povážlivě rozšiřují možnosti základní hry (například „oživují“ postavy, které byly dosud jen na kartách).

Vy už ale od konce července jistě víte, že původní vydavatel Ares Games chystá už třetí rozšíření Kings of Middle-earth, které pro změnu zhmotní vládce národů, jako je Theodén, Denethor či Thranduil. A i tohoto rozšíření se díky Rexhrám dočkáme v češtině pod názvem Králové Středozemě, a to v první polovině příštího roku.

Dále vydavatelství spustilo předobjednávky svých dvou jiných chystaných her. První z nich je Amulet, v němž si zahrajete na lovce monster, kdy na každé monstrum platí jiná zbraň a předměty. Má jít o celkem unikátní soubojový systém, kde překrýváte karty monster tak, abyste samozřejmě zvítězili, ale také si z toho něco odnesli.

Druhou hrou, na kterou již v obchodech běží předobjednávky, je nová edice starší hry Evoluce: O původu druhů. Novinka ponese název Evoluce: Nový svět a oproti předchůdci se může pochlubit mnohem pestřejší vizuální stránkou a jednotlivé živočišné druhy se budou pyšnit i více charakteristikami.

A poslední zpráva z vydavatelství Rexhry se týká další „Malé velké“ hry. Jde o Malá velká podzemí s rozšířením Zvěsti, jejichž překlad byl již odevzdán, takže nic nebrání výrobě. Nicméně už se ví, že Vánoce se tentokrát nestíhají a hra dorazí až v první půlce příštího roku. Zato si ale budete moct přikoupit herní podložku.

Nejnovější články