Válka o prsten se dočká třetího rozšíření zaměřeného na vládce Svobodných národů
Novinka zdroj: Ares Games

Válka o prsten se dočká třetího rozšíření zaměřeného na vládce Svobodných národů

27. 7. 2023 9:07 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Opěvovaná stolní hra Válka o prsten: Druhá edice se již může pyšnit mnoha rozšířeními, malými i velkými (v češtině již vyšlo mini rozšíření Osud Ereboru), přičemž ta velká má prozatím dvě: Páni Středozemě a Válečníci Středozemě, která obě vyjdou v budoucnu v češtině pod vydavatelstvím Rexhry.

Původní tvůrci ze studia Ares Games ale nelení a pilně pracují na třetím velkém rozšíření Kings of Middle-earth. Jak už název napovídá, po lordech a válečnících se zaměří na krále Středozemě, tedy jednotlivých Svobodných národů.

Těšit se tak můžete na Théodena, Denethora, Dáina, Branda a Thranduila, s nimiž se pojí nejen jejich vlastní figurky, ale i nová pravidla. Další nová pravidla se budou týkat obléhacích bitev, které si ozvláštníte figurkami obléhacích strojů a svých nových figurek se dočká i strana Stínové armády.

Rozšíření Kings of Middle-earth pro Válku o prsten se vůbec poprvé ukáže návštěvníkům nadcházejícího amerického veletrhu Gen Con, ale v tuto chvíli nevíme, kdy půjde do prodeje. Studio Ares Games bude na veletrhu ukazovat i duelovku Quartermaster General: East Front a první zájemci si budou moct zakoupit očekávané kooperativně-sólové rozšíření Proti stínu pro karetní verzi Války o prsten, stejně jako stolní RPG Fantasy World.

Nejnovější články