V prvním z mnoha rozšíření závodní pecky Heat vás potrápí kaluže
Novinka zdroj: Asmodee

V prvním z mnoha rozšíření závodní pecky Heat vás potrápí kaluže

5. 12. 2023 14:24 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Stolní závodní hra Heat z konce minulého roku se stala pořádným hitem nejen ve světě, ale i u nás díky počeštěné verzi od vydavatelství Blackfire. A jakmile je něco velice úspěšné a alespoň trochu tvárné, je jen otázkou času, než se to začne roztahovat do šířky a hloubky.

V případě Heatu to znamená potenciálně pořádný zástup rozšíření. Jeden z tvůrců hry v rozhovoru Origin Stories již prozradil, že se momentálně pracuje na už osmém rozšíření. Neberte to ale tak, že všechna skutečně vyjdou.

Heat: Hustý déšť zdroj: Asmodee

Tvůrci si je připravují do zásoby a budou postupně vycházet tak dlouho, dokud o ně bude ze strany hráčů zájem. Nicméně první už je za dveřmi a vzhledem k popularitě hry se prakticky dá počítat minimálně s druhým.

První rozšíření se světu předčasně ukázalo díky španělské pobočce Asmodee, která informace již stáhla, ale internet si je pamatuje a díky BoardGameGeeku se tak můžeme podívat na design krabice, komponent a pár dodatečných informací.

Rozšíření Hustý déšť obsahuje oboustranný herní plán, kdy se na jedné straně projedete za hustého deště v Japonsku, kde budete muset počítat s nebezpečnými kalužemi na trati, zatímco druhá strana vás vezme na velkou cenu velmi klikatého Mexika.

Dále můžete počítat s novými kartami vylepšení, dalším ročníkem šampionátu a sedmou oranžovou barvou hráče se všemi příslušnými komponenty včetně autíčka a řadící páky. Česká edice je už pár měsíců přislíbená a vyjít by měla na jaře, zatímco zmíněný španělský únik specifikoval zahraniční verzi na konec února.

Nejnovější články