Česky vyjdou svérázné závody Turbo Kidz i stylová karetka Prey Another Day
Novinka zdroj: Le Scorpion Masqué

Česky vyjdou svérázné závody Turbo Kidz i stylová karetka Prey Another Day

10. 11. 2023 9:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Další týden máme skoro úspěšně za sebou, což znamená, že taktéž proběhlo tradiční kolo novinek na poli české deskoherní scény. Proto vás opět vítám v souhrnu, jež vás provede tím nejzajímavějším a nejžhavějším, co se na ní za posledních několik dnů událo. A tradičně začneme nově představenými tituly.

Turbo Kidz

První novinka pochází ze stáje vydavatelství Blackfire. Turbo Kidz zapadá do světa her Zombie Kidz/Teenz, na který v podstatě navazuje. Po úspěšné anihilaci nemrtvých ze škol i ulic měst si konečně hrdinové mohou užít trochu toho veselí v rámci frenetických závodů.

Svými mechanismy i tématem projekt připomíná třeba bláznivý Loony Quest, jelikož se hráči rozdělí do týmů, usednou za volant jednoho ze šesti vozidel, přičemž jeden řídí a druhý ho naviguje. Společnými silami se snaží co nejrychleji obkreslit jeden ze 16 dostupných okruhů, kde řidič má zavázané oči, zatímco spolujezdec ho hlasem a pohybem jeho palců snaží udržet na dráze, na níž mimo jiné může sbírat boosty a aktivovat pasti, které zkomplikují snažení soupeřům.

Všeobecně jde o velice svižnou, zhruba patnáctiminutovou zábavu, která zabaví menší i větší hráče v počtu od 2 do 6. Česká verze by měla přijet někdy v průběhu jara příštího roku.

Prey Another Day

Prey Another Day zdroj: Edition Spielwiese

A i druhý oznámený projekt patří do kategorie svižných zážitků. Tentokrát jde o malou karetku Prey Another Day, která jednoduchými principy dokázala uhranout nejednoho hráče letošního Essenu. Dva až pět lidí se v jednotlivých partiích snaží přechytračit a zlikvidovat své kamarády tím, že si v jednotlivých kolech vybírají až z pěti očíslovaných karet zvířat ze své ruky. Pokud vyberou silnější zvíře, mohou se směle pustit do jídla na menších exemplářích. Ale zase v případě, kdy se krmí slabší zvíře, dostanou více bodů.

Tento základ tvoří docela dynamickou věc vhodnou na různé večírky a příjemné večerní posezení. I díky poněkud svéráznému vizuálu zvířátek ujíždějících si na houbičkách. Titul pravděpodobně vyjde někdy v průběhu příštího roku. Pod jakým názvem? To se zatím neví. Vydávající Mindok má zatím v rukávu jednoduchou variantu Masoužrouti. Současně ale na své stránce na Facebooku vyzývá fanoušky, aby přišli se svými unikátními nápady. A kdyby se náhodou nějaký uchytil, dostanou kopii hry zdarma.

Tímto se sice nová oznámení vyčerpala, ale máme i další zprávy. Na pulty obchodů totiž dorazilo několik dříve oznámených her, včetně očekávaného Karaku 2. Tomu jsme se na našem webu věnovali už v samostatné recenzi, kde ji Martin Pelíšek chválí. TLAMA games zase mezitím naskladnila týmovou hru se skrytými rolemi a temnými přisluhovači – Podsvětí, o níž jsme se podrobněji rozepsali v samostatném článku.

Blackfire mezitím dnešním dnem pouští do prodeje oceňované Šťastné městečko, které stavíte z deseti karet a začíná s výrobou rozšíření pro Heat. Děti a rodiny rovněž mohou ocenit Pásovce od firmy Rexhry, kde se hráči snaží zbavit karet házením správných hodnot na kostkách. Stejnému vydavatelství navíc ještě přišel vzorek sólového/kooperativního rozšíření Proti stínu pro Válka o prsten: Karetní hra, což znamená, že se na hotový produkt můžete těšit v prvním kvartálu příštího roku.

Na závěr je dobré ještě zmínit, že TLAMA games koncem listopadu opět naskladní oceňovanou dvojkovku Radlands: Gangy Pustiny. Dotisk přijde s poslední verzí pravidel, která nově uvádí, že karta nemůže obnovit samu sebe, zatímco do sloupce lze vyložit novou postavu, pokud nejdříve některou z vyložených zlikvidujete. Společně s dotiskem dorazí rovnou i akrylové žetony a neoprenové herní podložky.

Nejnovější články