Tvůrce Kartografů a Zombicide: Do zbraně z vás udělá návrháře podzemí ve Stonespine Architects
Novinka zdroj: Thunderwork Games

Tvůrce Kartografů a Zombicide: Do zbraně z vás udělá návrháře podzemí ve Stonespine Architects

12. 5. 2023 15:59 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jordy Adan ve svém portfoliu možná nemá závratné množství her, ale co na tom záleží, když je tvůrcem prodejního hitu Kartografové, o jehož české vydání se starají Rexhry? Navíc je jedním ze dvou autorů jiné zakreslovací hry Zombicide: Do zbraně, která je rovněž přinejmenším doporučení hodná. A aby toho nebylo málo, svou troškou do mlýna přispěl i při vývoji velké příběhové kampaňovky Trudvang Legends od CMON.

No a tento talentovaný chlapík momentálně pracuje na karetní draftovací hře Stonespine Architects. V té bude jeden až pět hráčů v roli minotaurů soupeřit v tvorbě podzemních labyrintů. Z nadraftovaných karet se snažíte vytvořit co nejnebezpečnější prostředí pro případné narušitele, abyste si tak odnesli cenu Mistra architekta.

V rámci návrhu svého podzemí postupujete podle karty náčrtu a snažíte se splnit její bodovací podmínky, přičemž spletité chodbičky můžete opepřit nástrahami a monstry, které si nakupujete za nastřádané zlaťáky.

Hra Stonespine Architects, jejíž anglické vydání zajišťuje stejně jako v případě Kartografů vydavatelství Thunderworks Games (které chystá i karetní hru Goblin Vaults), ale nezamíří rovnou do prodeje. 11. července se objeví na Kickstarteru, kde ji budete moct podpořit svou předobjednávkou. Avšak nabízí se otázka, zda nebude lepší počkat a doufat, že se i tato deskovka dočká počeštění.

Nejnovější články