V karetní hře Goblin Vaults od tvůrce Hrdina v kostce se pokusíte přelstít všechno a všechny
Novinka zdroj: Thunderwork Games

V karetní hře Goblin Vaults od tvůrce Hrdina v kostce se pokusíte přelstít všechno a všechny

6. 1. 2023 9:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Goblini dokáží být skutečně zákeřná stvoření, kdy by za trochu zlaťáčků prodali svou vlastní matku a ještě k tomu přidali správné koření, aby si na ní kupující pořádně smlsnul. A právě tento povahový rys se snaží zachytit i chystaná karetní novinka Goblin Vaults, na níž pracuje Keith Matejka, autor her Hrdina v kostce, Bullfrogs či Skull Hollow, jemuž ještě pomáhá Eric Schlautman. O vydání se postará Thunderworks Games.

Jak už dnes bývá téměř zvykem, hru můžete rozjet sami, ale také až v pěti hráčích. Ať už ale počet hráčů zvolíte jakýkoliv, čeká vás návštěva temných koutů věznice Kulbak, v nichž tamní vězni tajně karbaničí. A takové karbaničení zde probíhá ve stylu, který v sobě kombinuje sázení, umisťování karet a tvoření vzorů, kterými budete skórovat.

Budete tak sázet své karty, abyste díky tomu získali kořist, kterou následně bezpečně schováte do svého trezoru. Nicméně takové umisťování musíte dělat s rozmyslem, jelikož podle pozic karet budete získávat ozubená kola, která představují zdejší vítězné body. Kolečka můžete získávat i tak, že budete plnit jednotlivé cíle, které se každou hru mění. K výhře vám dopomohou chytré intriky, ale také důvtip a štěstí, jež vám umožní zahrát karty správně.

Pokud vás zajímá, jak to celé bude vypadat v pohybu, můžete zhlédnout doprovodné video, které vám to detailně a patřičně vysvětlí. Video vám navíc umožní prohlédnout si povedenou vizuální stránku, na které se podíleli různí umělci, jako je Veronika Fedorova, Rainer Petter, Lucas Ribeiro či Diego Sá. Vzhledem k doporučenému věku 14 let by mohlo jít o něco složitější záležitost. Goblin Vaults vyjde ve světě 28. února. Do té doby si můžete nastudovat pravidla.

Nejnovější články