Deskovku Brazil: Imperial si brzy vylepšíte kovovými žetony a sofistikovanou umělou inteligencí
Novinka zdroj: Tlama Games

Deskovku Brazil: Imperial si brzy vylepšíte kovovými žetony a sofistikovanou umělou inteligencí

9. 5. 2023 10:14 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V portfoliu českého vydavatele TLAMA games už nějakou dobu najdete deskovou hru Brazil: Imperial, která spojuje prvky euroher a 4X strategií, takže tu máte sběr a správu zdrojů spolu s objevováním mapy, rozlézáním se po ní a boji s nepřáteli.

Hra šla už v základu hrát solitérně, ale vždycky potěší, když se tvůrci pokusí vytvořit zajímavého protivníka ovládaného „umělou inteligencí“. Je to případ chystaného rozšíření s podtitulem Autômato, které vás vyjde na něco přes dvě stovky a vyjít by mělo v červenci.

Toto rozšíření přidává umělého hráče, který vnese dávku nejistoty do každé partie a rovnou zapomeňte na to, že byste s ním mohli vyjednávat. Tohoto hrou řízeného hráče využijete samozřejmě při sólo hraní, ale můžete ho přidat i ke dvěma a třem normálním hráčům, aby vám okořenil partii.

Součástí rozšíření je kovový kompas, který slouží k orientaci akcí Autômaty, přičemž z jeho druhé strany je pamětní mince k 200 letům brazilské nezávislosti. Kovové žetony jsou pak obsahem i druhého rozšíření. Jedná se o náhradu za kartonové žetony akcí, které jsou oboustranné a jinak zbarvené pro každou z ér. I za toto rozšíření dáte přes dvě stovky a dostanete se k němu v červenci.

Nejnovější články