Turnaj ve vlajkované bude pokračovat. Z-Man Games oznamují Challengers! 2
Novinka zdroj: Z-Man Games

Turnaj ve vlajkované bude pokračovat. Z-Man Games oznamují Challengers! 2

2. 6. 2023 15:32 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Karetní turnaj ve vlajkované, který nabízí hra Challengers!: Vyzyvatelé od Z-Man Games a 1 More Time Games (u nás Blackfire) sklízí mnoho pochval a cen. Hra uspěla na prestižních francouzských cenách As d’Or (Zlaté eso), zatímco šanci na vítězství má taktéž na německých Spiel des Jahres. Tvůrci proto velice rychle rozpoznali, že tady se dá vytvořit nová úspěšná značka a rovnou oznamují pokračování – Challengers! 2.

Z pohledu designu se o něj opět postará dvojice Johannes Krenner a Markus Slawitscheck a v zásadě přinese to samé co jednička. Takže opět se jedná o kombinaci automatických šarvátek a vytváření vlastního balíčku karet plných postav a silných komb. S ním se následně vydáte do velkého turnaje ve vlajkované až pro 8 hráčů (své si užijí i sólisté), kdy jde o velice návykovou záležitost přinášející unikátní systém, ve kterém mohou probíhat až 4 duely najednou.

Co je ale naopak nového? Dalších 70 karet postav s různými schopnostmi, mezi nimiž naleznete hackerku, obtloustlou vílu, streamera, zmrzlinový vůz či psa jezdícího na motorce. Zároveň se do hry dostanou  nové strategie, které přinese 16 karet trenérů, jež například zlepší vaši obranu, zvýší sílu či přeskládají balíček.

Challengers! 2 jsou samostatnou hrou, takže se do ní můžete pustit bez vlastnění jedničky. A ve skutečnosti i bez jakýchkoliv předchozích znalostí. Jestli ale první díl máte, můžete všechny novinky zkombinovat dohromady a vytvořit obří turnaj až pro 16 hráčů. Navíc platí, že i takto velkolepý střet stihnete díky zmíněnému unikátnímu systému odehrát do 45 minut.

Skvělou zprávou taktéž je, že se na hru nebude čekat dlouho. Autoři ji uvedou během letošního veletrhu Spiel v Essenu, který se uskuteční od 5. do 8. října. Takže pokud se na něj chystáte, je možné si ho zde rovnou vyzvednout. Doporučená cena je 39,99 dolarů, tedy necelých 900 korun. Samozřejmě ale můžete zkusit štěstí a počkat, jestli se Blackfire nepostará o překlad dvojky. Žádné oficiální informace ale zatím dostupné nejsou.

Nejnovější články