Vychází zenová deskovka Namiji a turnajovka Challengers!: Vyzyvatelé
Novinka zdroj: Blackfire

Vychází zenová deskovka Namiji a turnajovka Challengers!: Vyzyvatelé

4. 1. 2023 13:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pouhý den poté, co jsme na webu psali o chystaných novinkách společnosti Blackfire pro tento rok, se rovnou objevila zpráva o naskladnění dalších dvou vyhlížených novinek. A zatímco první na váš stůl přinese vyloženě zenovou atmosféru, tak druhá vám umožní se s přáteli utkat v originálním turnajovém klání.

A o jaké hry se tedy jedná? Prvním zmíněným projektem je deskovka, kterou má na svědomí Antoine Bauza, tedy autor oblíbených her jako 7 divů světa a Tokaido. Její jméno je Namiji a umožní 2 až 5 hráčům se proměnit v rybáře, kteří se vydají na moře za úlovkem.

Ve hře budete sbírat panoramatické výhledy na tvory, které vás na cestě budou doprovázet, ale také ryby, jež vám na konci hry přinesou body podle toho, jestli patří do sady stejné barvy či tvaru. Klíčovým prvkem úspěchu bude také rozhodování ohledně toho, v jakém pořadí budete hrát. Vaše pozice totiž může přímo ovlivnit to, jaké bonusy budete mít dostupné.

Jestli ale podobné poklidné zážitky nejsou šité přímo pro vás a máte raději pořádné zápolení, můžete sáhnout po hře Challengers!: Vyzyvatelé. Jedná se o titul dvojice autorů Johannese Krennera a Markuse Slawitschecka, jehož epicentrem je největší světový turnaj ve vlajkované, do kterého se může pustit až 8 hráčů, ale myslelo se i na sólisty.

Během turnaje si budete postupně stavět balíček různých postav (ve hře jich naleznete přes 70), které oplývají unikátními schopnostmi, jež lze propojovat do propracovaných a silných komb. S takovýmto balíčkem se následně vydáte bojovat proti soupeřům, kterým se pokusíte ukrást jejich vlajku dříve, než to provedou oni vám. Pokud se vám to povede, získáte fanoušky a možná se podíváte i do finále, kde se pokusíte získat trofej Šampióna vyzyvatelů.

Obě hry budou do prodeje vypuštěné tento pátek, tedy 5. ledna a oba kousky byste měli být schopní pořídit do 1 100 korun. Pravděpodobně ještě levněji.

Nejnovější články